logo

3 основни грешки в дизайна на интериора

3 основни грешки в дизайна на интериора

Когато обзавеждаме сами дома си, можем да допуснем куп малки грешки, които после могат да ни струват много скъпо. Черпим някои идеи от лъскавите специализирани списания, но, за наше съжаление, крайният резултат е съвсем различен от този на корицата. 

Ако сте решили сами да се справите с обзавеждането и мечтаете домът ви да изглежда стилно и уютно, тази статия е точно за вас. Днес ще ви посочим най-често допусканите грешки в дизайна на интериора и начините, с които да ги избегнете. 

Монотонен дизайн

Ако гостната ви изглежда точно като спалнята, това е огромен недостатък. Еднаквото оформление на стаите изглежда скучно и от него няма никакъв смисъл. Всичко в една стая - осветление, цвят на стените, мебели, картини, трябва да е тематично и да съответства на функциите на помещението. 

Гостната трябва да вдъхновява и да предизвиква вълнение, а спалнята да е отпускаща и романтична.

Три фундаментални грешки, които често допускаме при оформянето на интериора

В апартамент с монотонен дизайн няма достатъчно индивидуалност и лично присъствие на домакина.

От време на време експериментите могат да доведат до грешки, но това е нормално. По-добре е да направите една грешна стъпка, която ще ви даде възможност да промените интериора. 

Непропорционални мебели

Понякога използването на мебели, предмети на изкуството и други елементи, които са непропорционални за стаята, работи, защото това е направено преднамерено. Но, като цяло, това е много лоша идея. 

Винаги преценявайте размерите на пространството, в което смятате да сложите мебелите, които сте избрали, за да се убедите, че всичко, което купувате, не е прекалено голямо или прекалено малко.

Ужасен интериор: Тези 10 неща в кухнята ви са опасни за здравето и непрактични, изхвърлете ги веднага!

Освен от естетична гледна точка, непропорционално големият предмет или мебел може да блокира или затъмнява останалите предмети. 

Английски дизайнери превърнаха кутийка от 19 кв. м. в уютен дом (СНИМКИ)

Неправилна декорация на стените

Когато нещата опират до това как да оформите стената и каква картина да закачите на нея, често се стига до сблъсък на различни мнения.

Дизайнер показа как студио от 13,5 кв. м. може да се превърне в най-уютното местенце на света (СНИМКИ)

Най-често разпространена грешка е да изберете картина, която е прекалено малка или с прекалено големи размери.

Искате да съживите скучния дизайн в апартамента си? Пробвайте с това и няма да съжалявате! (СНИМКИ)

Друга грешка е да решите да я закачите въпросното произведение на изкуството прекалено високо на стената. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай