logo

4 мита за къщите и вилите, в които мнозина вярват

4 мита за къщите и вилите, в които мнозина вярват

Релакс в двора, барбекю и зеленчуци и плодове собствено производство - така хората си представят тези имоти

На имотния пазар у нас се случват доста интересни неща. Повечето българи предпочитат да изтеглят кредит и да се сдобият със собствен дом пред това години наред да плащат наем и както повечето се изразяват – „Да пълнят чужд джоб“.

Има хора, който обичат големите градове и предпочитат да живеят в апартамент. Други пък мечтаят за къща с двор. Има и такива, които предпочитат селската идилия и търсят да закупят вила в покрайнините на града, където живеят или в някоя китно селце.

Но преди да решите да купите къща или вила, то хубаво помислете. Мнозина вярват, че да живеят в къща означава да имат хубав дом, голям двор, в който ще си почиват и/или забавляват с приятели и роднини – може да се сдобият с барбекю, басейн, люлки и какво ли още не.

От jenata.blitz.bg решихме да развенчаем четири широко разпространени мита, свързани с къщите, в които мнозина вярват, а те са напълно погрешни.

Ето и четирите мита за къщите/вилите, в които мнозина вярват, а те не са истина:

Барбекюта всеки уикенд
Може би няколко седмици подред ще правите кебапчета, кюфтета, пържоли и т.н. на барбекюто в двора, но това е хубавата страна на нещата. А сега реалната – за целта трябва да се сдобиете с правилните въглища, да не говорим за трудното почистване на барбекюто преди и след готвенето на него. 

Всичко това писва в даден момент. Повечето собственици на къщи с двор/вили признават пред jenata.blitz.bg, че в началото наистина често са използвали барбекюто, но после са го употребявали не повече от 5-6 пъти в годината.

Релакс в двора
Не си мислете, че ако имате къща с двор/вила, то ще може постоянно да релаксирате и да се наслаждавате на свободното си време. В подобни имоти винаги има какво да се ремонтира, поправя и дооправя. 

Да не говорим, ако имате и градина – без значение дали е само от цветя или някакъв разсад, и там работата е непрекъсната. 

Оправдана инвестици
Покупката на къща/вила е в пъти по-скъпа от тази на апартамент. Ако имотът е по-евтин, то това означава, че къщата е по-лошо състояние. Често пъти ремонтните дейности излизат или около, а понякога и повече, от първоначалната цена, дадена за къщата/вилата.

Домашни и евтини зеленчуци и плодове
Ако имотът разполага с двор мнозина се амбицират да си посадят малко зеленчуци и плодни дръвчета. Е, нали всеки иска домашни, вкусни и евтини зарзавати. Ако обаче си мислите, че домашните плодове и зеленчуци ще излязат по-евтино от тези от магазина/пазара, то знайте, че се лъжете.

Първо трябва да закупите семената, после торове за почвата, а ако нямате необходимите селскостопански инструменти – мотики, лопати и т.н., и тях трябва да купите. Не забравяйте и редовното поливане – водата е скъпа, а там отиват големи количества.

Е, ако приспаднете и собствения си труд, то замислете се дали домашното производство ще е по-евтино от продукта в магазина/пазара. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

зайо

зайо 27.06.2020 10:52

Или просто си се наслаждаваш на спокойствието,без се занимаваш с описаните глупости.Кой казва че трябва да садиш каквото и да е и да правиш барбекюта?Аз живея в къща и никога няма да я заменя с градската кутийка.

Ани

Ани 27.06.2020 11:19

Много глупава статия !

Дроф

Дроф 27.06.2020 19:12

Към банката нещо остава,ако успееш да го изплатиш и си жив след ,толкова лишения.Иначи само лихвата по кредита на месец е колкото наема,а може и повече.

МОЛИ

МОЛИ 27.06.2020 19:35

ГОЛЯМИ ГЛУПОСТИ ПИШЕТЕ.АКО,ИМАТЕ КЪЩА,ЛЯТОТО Е РАЙ.ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ .ОСТАВЕТЕ НАСТРАНИ И ФАКТА,ЧЕ НИКОЙ НЕ ВИ ХОДИ ПО ГЛАВАТА.

Vesko135

Vesko135 27.06.2020 20:28

Аман от глупости

Къщичката

Къщичката 27.06.2020 22:57

Нощем - тишина.

дедим

дедим 28.06.2020 1:39

Никой не казва .че не е хубаво да имаш къща с двор,просто изисква постоянни усилия,има хора който биха останали излъгани от реалността,че изисква толкова труд,може би това се опитва да ни каже статията

Donev

Donev 28.06.2020 3:26

Вземи тази статията и си я заври в гъ.а. може би това се опитват да кажат хората в коментарите по горе.

Артист

Артист 28.06.2020 14:28

Тъпа статия. Барбекюто ми е скара върху няколко тухли. Жаравата е от дърва , не от въглища. Работа в градината има , но не е прекомерно , просто разпускам . А вкуса на плодовете и зеленчуците прави безсмислено сметката за цената им. Такова качество просто не се продава.

Fat Emilyano boy

Fat Emilyano boy 28.06.2020 15:12

това дет сте написали са пълни глупости

icoredst

icoredst 29.06.2020 8:11

бих добавил вонята от септичните ями на твоята и на комшийте къщи , бг не е германия къщите на село и в предградията нямат канализация + пълчища комари , цигания ,опасност да ти прережат гърлото нощем за 10 лева скъп селски магазин липса научилища и каквито и да е било забавления ,кални улици