5 чудни трика, с които ще кажете "сбогом" на петната по дрехите

5 чудни трика, с които ще кажете "сбогом" на петната по дрехите

Пералните пестят времето ни, което може да оползотворим с други по-приятни или важни неща. Съвременните препарати за почистване пък правят изпирането на много от упоритите петна по дрехите успешно. Все пак те не винаги се справят и понякога ние трябва да вземем нещата в свои ръце. С тези 5 хитри трика лесно ще изкараме всяко леке от любимата си рокля.

Молекулярен подход

За да ви спестят размислите какъв режим да изберете при борбата с петна от червено вино или пролетна трева, производителите на някои смарт перални са помислили предварително. Днес има машини, които имат опция с какво петно точно искате да се преборите. Въз основа на познанията за молекулярната структура на замърсяването, производителите на пералните вече са разработили няколко програми. От всяка от тях ви дели просто натискане на бутона.

Избор на подходяща температура

Други производители на перални пък са мнение, че от основно значение е температурният режим, който избирате, според различните видове замърсявания по дрехите. Според тях тази технология също така позволява да изберете  замърсеното място. Пералнята работи по различен начин в зависимост от инструкциите си, а температурата на нагряването на водата, ще се промени по време на изпирането. Така петната ще бъдат премахнати, а тъканта няма да бъде повредена.

Идеална формула за измиване

За да постигнем максимален резултат, ние извършваме много манипулации: избираме режим, добавяме перилен препарат и омекотител в определена пропорция, според дадената температура, а след това просто се надяваме, че петната ще изчезнат. Някои перилни препарати обаче предлагат и различно решение – умна капсула за пералнята, преди да заредите машината за работа. Капсулата се състои от 3 части - една, отговорна за перфектното почистване на плата, втора, за гарантирано премахване на лекетата и трета, която прави белите и цветни дрехи ярки, както в деня, когато сте ги купили.

Въздушни мехурчета

Съвременните експерти обмислят всичко, дори и процента на накисване на прането, преди измиване. Обикновено при накисването водата улеснява измиването по-късно. Днес технологиите позволяват освен вода, да се използва и въздух за накисване. Въпросните въздушни мехурчета правят процеса по-ефективен, а тези балончета проникват в дрехите и унищожават замърсената тъкан, без да увреждат влакната. Този метод е подходящ дори и при нежни материи като коприна и кашмир.

Горещо изплакване

Според някои производители, измиването не винаги е ефективно заради студената вода, която се използва при окончателното изплакване. Вече обаче съществува възможност да изплакнете при температура от 60 градуса, за да постигнете ефективно завършване на процеса по премахване на упоритите петна, а и, за да бъдат отстранени качествено всички препарати./jenata.blitz.bg

Коментирай