5 грешки при чистенето, с които съсипвате аурата на дома си

5 грешки при чистенето, с които съсипвате аурата на дома си

Те създават неприятна атмосфера в жилището и дори негативно емоционално състояние

Чистенето е монотонен процес, който не всеки харесва. А понякога дори се оказва, че сте отделили прекалено много време на него, а крайният резултат не е този, който сте желали.

На пръв поглед почистването може да изглежда като проста и рутинна задача, която трябва да се свърши, за да поддържате дома си спретнат и чист. Но както във всичко друго, и тук си има някои тънкости.

А някои грешки по време на почистването могат да повлияят негативно на аурата на вашия дом, създавайки неприятна атмосфера и дори негативно емоционално състояние.

Чистене в лошо настроение

Когато започнете да чистите, намирайки се в лошо настроение, вашето негативно емоционално състояние може да се пренесе и върху къщата. Емоциите и настроенията могат да бъдат отразени в околната среда и домът ви ще "почувства" вашата енергия.

5 знака, че правите грешки при чистенето

Ето защо, преди да започнете да чистите, опитайте да се успокоите, да се настроите позитивно и да забравите за всички проблеми. Само така безпокойството ви няма да се пренесе върху жилището. 

Липса на проветрение по време на почистването

Проветряването на стаята по време на почистване е не по-малко важно от самия процес. Прахът, микробите и миризмите, които се издигат през това време, могат да се концентрират във въздуха и да създадат отрицателно въздействие върху атмосферата в къщата.

Постоянната липса на чист въздух пък може да доведе до влошаване на състоянието на обитателите на жилището и намаляване на продуктивността им. 

Ненужни вещи 

Съхраняването на ненужни вещи и претрупването на апартамента създава енергийна бариера, която може да попречи на свободния поток на положителна енергия.

Чистете добре тези 4 места у дома, за да имате пари СНИМКИ

Когато в дома ви се натрупат много дреболии, от които нямате нужда, това може да предизвика чувство на безпокойство и умора. Затова опитайте редовно да разчиствате старите и неизползвани вещи, за да позволите на свежата енергия да проникне в жилището.

Събиране на боклука с метла в посока към прага

В някои култури измитането на боклука по посока на вратата или прага се счита за неудачно действие, което привлича отрицателната енергия. Това се дължи на поверието, че по този начин изкарвате положителна енергия от дома си.

За да избегнете тази грешка, просто събирайте боклука в торбички и го изнесете извън апартамента, без да го насочвате към вратата. 

Без мокро почистване

Сухото почистване е важно за отстраняване на праха и дребните боклучета от повърхностите, но редовното миене с парцал също е от съществено значение. То помага за прочистване на енергийното поле на дома, като премахва стари следи и натрупана негативна енергия.

Използвайте екологично чисти препарати или добавете малко етерични масла с приятни аромати към водата за миене, за да създадете още по-приятна атмосфера в дома си! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай