logo

6 неща, които правят дома ни да изглежда бабешки

6 неща, които правят дома ни да изглежда бабешки

Задължително се отървете от тях, ако искате жилището ви да е модерно

Моментално искаме да кажем, че по никакъв начин не искаме да критикуваме апартаментите на нашите баби и дядовци. Те винаги са свързани с комфорта на детствтото и много радостни моменти. 

Освободете се от тези неща в дома си, трупат негативна енергия

Фразата бабешки интериор обаче е станала нарицателно за анти тенденциите при обзавеждане. Обикновено така наричаме неща, които вече нямат място в дома ни, защото не са актуални. 

В следващите редове ще изброим точно такива вещи, от които е добре да се отървете, освен, ако не искате жилището ви да изглежда, като бабешка бърлога.

7 неща в дома ви, които ви съсипват

Стени с персийски килими

Килимът преди изпълняваше много важни функции в интериора. Той демонстрираше материалното състояние на собственика, създаваше уют и топлина. Едно време бяха модерни тези килими, които имат пъстри шарки.

Днес килимът се използва по-скоро за декорация и като актуално допълнение.

Не ни разбирайте грешно. Килимите и сега са на мода, дори и пъстрите, но трябва да бъдат съобразени максимално с интериора.

Изкуствени цветя

Те събират много прах и са едни от първите предмети, които трябва незабавно да изхвърлите от дома си. Те играят само декоративна роля и лесно могат да бъдат заменени от нещо друго. 

Освен това многократно сме ви разказвали колко вредно е на чисто енергийно ниво да имате изкуствено цвете в дома си. То изпива всяка положителна енергия от дома ви и ви носи беди и нещастия.

Ако искате да имате цвете в дома си, то може да си купите някое стайно растение. Освен, че този избор ще е много по-икономичен, то той ще донесе естествена красота на дома ви, растението ще прочисти въздуха, а и мирише добре. 

Мъж изкопа яма в двора си и направи нещо, за което всички му завиждат СНИМКИ

Чердже върху дивана

Тук говорим конкретно за одеяла, които се използват с цел да се защити тапицерията на дивана. Това просто напомня за бабите ни, които постилаха китеници или кувертюри върху диваните, за да ги запазят.

Страх ви е от петна? Тогава просто спрете да се храните в хола или си набавете телефона на някое химическо чистене. Освен това може да си набавите калъфи за възглавници, които ще предпазят дивана ви.

Неща по стените
Хората си мислят, че колкото повече пространство имат в центъра на стаята, толкова по-просторно изглежда жилището им. Да, ама не. Подреждането по стените само прави така, че стаята да изглежда по-равоъгълна и не спомага за отстраняването на недостатъците.

Дори и стаята ви да има неправилна форма, с помощта на компетентно зониране на мебелите, ще може да се справите с това. Една дълга стая например, може да разделите на две - едната половина да бъде кухненска част, а другата хол.

Плетени декорации

Хендмейд нещата увличат много от нас, те придават уют на интериора. Но сред предметите, направени на ръка, има и такива, които изглеждат много старомодни. Такива например са плетените покривчици или подложки за столчета. С тях интериорът изглежда стар.

По-добре изберете нещо по-малко крещящо, ако нивото на комфорт на стола не ви удовлетворява. В магазините има много красиви възглавници за столчета, които може да използвате.

Плетени покривки

Това е истински убиец за модерния интериор. Бабите имат навик да ги слагат не само на масите, но и по легла, дивани и т.н. Не е за вярване как са оцелели и до днес, но не ги използвайте в дома си.

Изберете по-модерна покривка или покривало за легло. В днешно време има огромно разнообразие от цветове и цени. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Десо

Десо 22.11.2020 10:45

Не е ли по-правилно всеки да си гледа в паничката?

ха ха

ха ха 22.11.2020 15:50

Прав си, Десо! Виж само натруфеният ретро дизайн на собствения им сайт!

Вод Кобозки

Вод Кобозки 22.11.2020 21:51

Хенд мейда направо кърти!Баба ти дали ще го разбере?

validation.min.string

validation.min.string 22.11.2020 21:55

Ох, лигльовци модерни... Само ако знаете какво ви чака в близките години... малко комфорт и спокойствие в една "бабешка" стая ще бъде за вас мираж!