logo

7 прости стъпки, с които да изчистиш дома си от негативна енергия

7 прости стъпки, с които да изчистиш дома си от негативна енергия

Неприятностите те следват по петите? Чувстваш постоянна умора и апатия? В дома ти нещата непрекъснато се чупят, всички боледуват, скандалите не спират и вечно няма пари? 

Най-вероятно жилището ти се нуждае от прочистване на негативната енергия. За целта е нужно да предприемеш няколко стъпки, чиято ефективност е проверена във времето. 

Соленият душ ще пречисти тялото ти 

Преди да пристъпиш към енергийна уборка, е нужно да изчистиш себе си от негативната енергия, натрупана на работното място, на улицата и в магазините. Най-доброто средство за това е един солен душ.Солта е силен проводник на енергия, а в разтворен вид може да измие негативите, натрупани в продължение на дълги години. 

Застани под душа, след това с нежни движения нанеси върху влажната си кожа готварската сол (без  косата). След това отмий солта с топла вода, като мислено трябва да помолиш водата да отнесе със себе си всички натрупани негативи. 

Подготовка за енергийно почистване

Облечи се възможно най-просто. По себе си не трябва да имаш никакви украшения, още повече метални. Отвори всички прозорци и врати на жилището си за кратко, за да стане голямо течение. Избави се от старите и ненужни вещи, защото те трупат в себе си най-много негативна енергия. Никога не пази в дома си счупени неща. През малките пукнатини изтича енергията на семейството и идват скандалите. 

Измий всички стъклени повърхности в апартамента, като обърнеш особено внимание на огледалото. Опитай се да си спомниш от колко години то "живее" в дома ти и след това точно толкова пъти с кърпата трябва да направиш кръгови движения по повърхността му.

Прекадяване и поръсване на дома

Намери няколко клонки магарешки бодил, жълт кантарион или калуна. Приготви съд с дъждовна или вода от разтопен лед. Първоначално напръскай всички ъгли на дома си, след това измий с нея лицето и ръцете си и им дай време да изсъхнат. В никакъв случай не трябва да се бършеш с кърпа. 

Запали клонките на растенията и обиколи с тях цялата къща, погледнете във всички ъгли. Мислено си представи как с дима се изпарява и енергийната мръсотия. 

Свещ срещу неуспехи

Вземи най-обикновена бяла домакинска свещ. Сложи й кръг, изрязан от бяла хартия. Това ще защити ръцете ти от негативната енергия, която ще абсорбира разтопеният восък. Запали свещта и без да бързаш обиколи целия апартамент, движейки се по стрелката на часовника. Започни от входната врата, очертавайки я със свещта. Постой малко повече време пред телевизора и компютъра, за да ги обработиш внимателно, движейки свещта и по периметъра, и по диагонала им. Стените мини по синусоида, като вдигаш свещта нагоре, а после я спускаш надолу. 

Изгорялата свещ и восъкът трябва да изнесеш възможно най-бързо от дома си.

Измиваме ръцете

След като приключиш с енергийната уборка, трябва да измиеш ръцете си под течаща топла вода. Задръж ги под струята възможно най-дълго време. След това спри водата и ги остави да изсъхнат. Отново не трябва да ги бършеш с кърпа. 

Свий ръцете си в юмрук, а след това ги  отпусни. Накрая ги разклати няколко пъти, така че остатъците от отрицателна енергия да напуснат тялото ти.

Проверка на качеството на почистването

След 3 дни отново запали свещ и я остави да изгори наполовина. Погледни формата на разтопения восък. Ако тя е грозна, а самият восък - тъмен, трябва отново да направите ритуала. Ако восъкът се стича на красиви струи, образуващи гладко езерце, можеш да бъдеш спокойна - негативната енергия си е отишла от дома ти. 

Поддържане на енергийната чистота

За целта е нужно по-често да палиш свещи в дома си. Използвай ароматни масла. Съставът им няма значение. Най-важното е да откриеш ароматът, който ти допада и те кара да се чувстваш комфортно. 

Поне веднъж месечно мий пода не с моп, а на ръка. Така ще измиеш и енергийната мръсотия от дома си. /jenata.blitz.bg 

Коментирай

Нима

Нима 24.06.2018 4:22

А не е ли по-лесно да изгоня жената