logo

8 неща в дома ви, които са енергийни вампири

8 неща в дома ви, които са енергийни вампири

Могат да причинят умора без каквато и да е видима причина

Ако изведнъж започвате, че след като прекосите прага на дома си, лягате като смазани и започвате да си мечтаете за сън и почивка, не трябва да бързате да си правите изводите, че причината са метеорологичните условия или прекаленото натоварване.

От jenata.blitz.bg тайната на едни жилище, намиращо се на пъпа на Париж, което е било заключено повече от 80 години. Споделихме ви и историята на 91-годишна баба, която реши да продаде дома си на търг, но щом купувачите го видяха, направо онемяха.

 

Това, разбира се, сигурно същи оказва влияние, но има нещо, което може да ви направи по-нещастни и уморени и това е именно вашият апартамент. Въобще не става дума за вас, а за неща от интериора ви, които буквално са енергийни вампири.

Тези неща могат да причинят умора без каквато и да е видима причина.

Апартамент-кочина само за 9 часа лъсна като аптека с този метод

Студени стени

Изненадващо или не, цветът, в който сте боядисали например спалнята си, може да повлияе на настроението ви и да предизвика умора. Американски учени са открили, че сивите, сините и другите студени тонове влияят уморително, забравят сърдечната дейност и намаляват кръвното налягане. Именно заради това при такива цветове се чувстваме непрестанно сънливи. Искате да се чувствате по-весели и бодри, то просто боядисайте стените в по-топли цветове.

Телевизорът работи непрестанно

Информационният шум също се отразява зле на психиката ни. Ако имате навика да хващате дистанционното веднага щом влезете в апартамента, не се учудвайте, че малко по-късно започва да ви боли глава и целият свят да ви е крив. В допълнение синята гама на устройството потиска производството на мелатонин, хормонът регулатор на дневните ритми, тъй че сънят ви става много по-неспокоен и не може да си починете пълноценно.

Не е за вярване в какъв лукс е живяла Кейт Мидълтън преди да стане херцогиня! А сега родителите й са решили да... (СНИМКИ)

Мръсотия и хаос

Бъркотията, боклукът и мръсотията определено не ни карат да се чувстваме добре. Експерти подчертават, че кочината у дома ни влияе стресиращо и ни докарва излишно напрежение, което от своя страна ни пречи да се концентрираме. Това води до нервно изтощение и липса на бодрост. Ако искате да подобрите здравето си, просто бъдете по-подредени и почистете добре жилището си.

Бързо хранене и силни спиртни напитки

Бързото хранене преди лягане е много лоша идея. Нездравословната храна е обогатена с въглехидрати и захар Това води до това да се чувстваме значително по-уморени. Пиенето на алкохол също може да направи нощта и съня ни неспокойни.

Зад стените на този товарен контейнер се крие жилище, за което можете само да мечтаете! (СНИМКИ)

Ароматни свещи

Особено вредна е миризмата на лавандулата. Този аромат принципно е много приятен, но според експерти именно той е в основата на неспокойния син. Затова е добре да замените този мирис с такъв на мента или цитрусови плодове. Но важно е да отбележим, че не трябва да прекалявате. Голямото натрупване на ароматни свещи в една и съща стая може да причини главоболие и умора.

Кърмачка с 10-месечно бебе на ръце постна тази СНИМКА в мрежата и се превърна в истинска героиня

Плътни и вечно спуснати завеси

Те водят до депресия. Психолози твърдят, че пречат на нормалното функциониране на тялото. Ако не си осигуряваме достатъчно светлина, то настроението ни започва да се влошава и имаме много повече негативни мисли в главата си. Добре е през деня винаги да има слънчева светлина в дома ви.

Студ в стаята

Изненадващо или не липсата на отоплителен уред в стаята и ниската температура в някое от помещенията, може да ни накара да се чувстваме уморени. Добре е да затоплите спалнята или леглото си, преди да легнете.

Проучване: Вижте на колко години ще заприличате на майка си

Мобилен телефон на нощното шкафче

В днешно време е много трудно да си представим живота си без смартфони или други подобни приспособления. Оставянето на подобен апарат до леглото обаче е изключително вредно. Всеки шум, издаден от него, нарушава съня ви и ви кара да се чувствате много по-уморени на следващия ден.

Освен това лекарите казват, че вълните на тези джаджи имат крайно отрицателно влияние върху здравето ни. Добре е докато спите мобилните телефони да се намират в друго помещение./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбуккъдето ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

milena

milena 11.04.2019 8:40

Ако имаш упорити гъбички по краката ,не чакай да ти паднат ноктите.Ако нищо не помага да се спасиш от тях -не губи надежда -опитай с този мехлем премахва ги завинаги https://bit.ly/2Y86LDe