logo

9 места, където мухълът може да се скрие! Незабавно ги проверете, опасно е!

9 места, където мухълът може да се скрие! Незабавно ги проверете, опасно е!

Мухъл често се появява там, където е мокро и влажно. Има няколко очевидни места, на които човек би предположил, че може да има плесен и често проверява. Оказва се обаче, че има и няколко места, за които никой не би се досетил. Мухълът може да е истински проблем, затова е добре да го откриете и да вземете мерки срещу него.

Ето кои са тези необичайни места, на които той може да се появи.

Вратите на хладилника

Това важи особено за долната камера. Когато отваряме вратата, капки остават там често. Не забравяйте редовно да проверявате гуменото уплътнение на вратите, забърсвайте ги с гъба или чиста кърпа от микрофибър. 

Пералня

Много рядко си спомняме, че след измиването на барабана вратата трябва да остане открехната за поне половин час. Често при гуменото уплътнение на пералнята може да се появи мухъл. Точно затова е да бършете и това уплътнение. 

Дрехи забравени в пералнята

Мухълът може да се появи и върху дрехите, ако ги забравите за някакво време в пералнята. Добре е да вадите прането моментално след изпиране. Ако не можете да прострете прането след свършването на програмата на пералнята, то по-добре отложете пускането й за по късно.

Електрическа четка за зъби

Зъболекарите предупреждават: не забравяйте периодично да проверявате и подменяте дюзата на такава четка. Не съхранявайте мокри четки в шкафовете, където циркулацията на въздуха е слаба.

Тоалетна чиния

Оказва се, че там също често се среща и мухъл, така че проверявайте и това място от време на време. И, разбира се, не забравяйте редовно да миете тоалетната. Няма друг начин.

Детски играчки

Пластмасовите и гумените играчки с малки дупки, с които детето може да си играе например в банята или ваната, също са опасен източник на мухъл. Убедете се, че сте изсушили добре всички играчки след къпане и, че сте ги измили наистина добре. 

Козметика

Да, това се случва и с козметиката ви и трябва да изхвърлите продуктите незабавно. Точно затова е важно да съхранявате каквато и да е козметика на сухи места. Банята е основната причина за мухъл./jenata.blitz.bg

Коментирай

tha_Movieman777

tha_Movieman777 12.09.2018 16:40

3НАМ ТВА ЗА ПЕРАЛНЯТА И КЛО3ЕТА