logo

Алън живя 15 години в къща, приличаща на плевня, а вътре... СНИМКИ

Алън живя 15 години в къща, приличаща на плевня, а вътре... СНИМКИ

61-годишният мъж спокойно можел да претендира за титлата "най-скромният човек във Великобритания"

Има хора, които са убедени, че не си струва да демонстрират своето благосъстояние. Въпреки че не могат да преборят парите си, те избират да живеят скромно и никога не се хвалят със скъпите си вещи, дрехи и дрънкулки. 

А други съвсем умишлено крият в какъв разкош живеят. Като 61-годишния Алън, който спокойно можел да претендира за титлата "най-скромният човек във Великобритания".

Мрежата е в потрес от това, което се крие в тази скучна къща! Невероятни СНИМКИ

Мъжът успешно криел финансовото си положение в продължение на 15 години от познати и съседи. Заради начина си на живот той бил подлаган на подигравки, на които обаче не обръщал никакво внимание. 

Обект на насмешки най-често ставал домът му, който по нищо не се отличавал от евтина стопанска постройка. Двуетажната сграда била облицована с най-евтиния сайдинг, който е изключително податлив на корозия. 

От дизайна отвън също можело да се желае много. Изборът на цвета е ужасен, което карало хората да наричат къщата му обор. За облицовката на някои части британецът използвал тухли втора употреба. 

Не е за вярване какво съкровище има в това жилище на пъпа на Париж, заключено от 1939 г. (СНИМКИ)

В покрива също вложил най-простия материал. Съседите му подозирали, че в желанието си да спести пари, Алън е покрил дома си със стари листове от шисти.

След всичко казано дотук не е трудно да се предположи, че домът на британеца се откроявал сред съседските къщи.

Няма да повярвате какво се крие в този стар локомотив! (СНИМКИ)

Между другото, и самият той не изглеждал много стилно и ходел с най-обикновени ризи и обувки, които очевидно му служели от доста време. 

След 15 години обаче всички тайни на Алън паднали! Оказало се, че зад стените на неугледния му дом се крие несметно богатство, спечелено по престъпен начин.

Когато полицаите влезли в дома му, направо онемели.

Зад стените на този товарен контейнер се крие жилище, за което можете само да мечтаете! (СНИМКИ)

До втория етаж на къщата се стигало по широко стълбище от скъпо дърво. А парапетът и килимът го правели да изглежда още по-стилно.

По стените висели много оригинали на световноизвестни художници.

Освен скъпите картини, в къщата имало и много красиви огледала в позлатени рамки, антични мебели, книги и сребърни съдове.  

Цялото му имущество се оценява на приблизително 1,2 милиона паунда.

И всичко това - от нелегална дейност, в това число и търговия с оръжие, с която Алън се занимавал.

Даниел си взе малък апартамент, но щом отвори тайника в пода изпадна в ужас! Откри нещо страховито, а после… (СНИМКИ/ВИДЕО)

Потайният милионер признал за всичките си престъпления. Цялото му имущество било конфискувано, а самият той - изпратен в затвора за 6,5 години. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

Ko40

Ko40 06.07.2020 18:36

Моля ви, не ни взимайте за балъци! Как така не е канил никой на гости, не е имал никакви посещения...като нямате какво да пишете и сътворявате откровени глупости!

Alex

Alex 07.07.2020 9:32

Ясно,пак е имало чета с предател-типично по български.Алън сигурно е бил на стаж при тукашните разбойничета,ама по ингилизки си е бил потаен!Ама иначе БЛИЦ-овете знаят да списват/глупости!/!Браво!