logo

Английски дизайнери превърнаха кутийка от 19 кв. м. в уютен дом (СНИМКИ)

Английски дизайнери превърнаха кутийка от 19 кв. м. в уютен дом (СНИМКИ)

Проблемът с намирането на перфектния апартамент съществува по целия свят. Когато разполагаме с малка сума, а ни се иска да живеем в нормално жилище, задачата става още по-трудна. 

Много хора се отнася пренебрежително към обявите за малки жилища. И май допускат голяма грешка. Защото британско студио за дизайн показа нагледно как едно пространство от 19 кв. м. може да се превърне в пълноценен дом, пригоден за комфортен живот. 

"Всички се нуждаем от пространство, което да ни кара да се усмихваме", е девизът на фирмата, чийто идеен вдъхновител е архитектът Аб Роджърс.

Целта на проекта му е да създаде комфортно пространство за живот, което да бъде по джоба на всеки британец. Главното ограничение на клиентите му бил наемът за апартамента, който трябвало да бъде между 700 и 1 200 паунда. Това ги е принудило да изберат малко жилище. 

Диван, столова, кухня, баня, секция от бреза, която служи и за стълба към спалнята - всичко това е събрано на 19 кв. м.

Под рафтовете на секцията дизайнерите са поставили прибиращ се модул за допълнително съхраняване на вещи, а стъпалата на стълбата изпълняват функцията и на чекмеджета. 

Под двойната спалня има двоен гардероб и шкаф, в който може да се сложи пералната машина. 

В кухнята са поставени високи шкафове, готварска печка и хладилник с камера.  

Апартаментът е с много висок таван - до 3,2 м. Това добавя пространство, свобода и светлина и прави апартамента да не изглежда толкова малък и претрупан. Останало е достатъчно място за интериорни дреболии като саксии с цветя или сладки лампи.

Наемателите на жилището могат да си позволят да поканят и гости. На празника по случай завършването на ремонта в апартамента са се събрали цели 12 човека!

Главната идея на проекта, по думите на дизайнерите, е да се покаже, че компактността на помещението не заплашват неговия комфорт и функционалност. 

Не трябва да се страхувате от малките пространства. Трябва просто да ги подредите грамотно! /jenata.blitz.bg

 

Коментирай

tha_Movieman777

tha_Movieman777 30.06.2018 23:08

ИДЕАЛ ПЕТРОФ Е ХАРЕСА МИ МНОУ