logo

Баба ме светна на този трик за миене на чинии, вече купувам препарат на 6 месеца

Баба ме светна на този трик за миене на чинии, вече купувам препарат на 6 месеца

С него ще спестите не само от ценното си време, но и доста средства

Миенето на чинии със сигурност не е от любимото занимание на нито една домакиня. Някои отдавна са улеснили живота си и са се оборудвали със съдомиялни машини. Но има и такива, които продължават да висят с часове пред мивката, борейки се с мръсната посуда. 

Докато мием чинии, използваме страшно много препарат. Резултатът - губим много време както за самия процес, така и за изплакването. Да не говорим колко много течност и вода изразходваме. 

За щастие, има един малък трик, с който можем да спестим не само ценно време, но и средства. Научих го от баба и бързам да го споделя с вас.

Онемях щом свекървата ми каза какво мога да правя със захарта! СНИМКИ

Когато ме видя как се мъча, тя ми сподели своята тайна за бързо и икономично миене на съдове. Веднага се вслушах в думите й и след като приключих с поредния куп мръсна посуда, разбрах, че оттук нататък ще ги мия само така. 

Вълшебният помощник на баба е малка купичка с вода. В нея тя изсипва около 1 супена лъжица веро и разбърква много внимателно. "Водата не трябва да се разпенва", натърти тя. 

Цял живот съм ползвала чекмеджето под фурната грешно, приложението му ще ви шашне

Когато отново дойде време за миене на чинии, просто натопете гъбата в купичката. Така хем ще приключите бързо с миенето, хем ще имате чисти чинии. 

С една супена лъжица течност ще измиете една или две мивки, пълни с мръсни съдове. Това е отличен начин да спестите много пари. И тъй като с по-малко препарат изплакването става по-лесно, ще изразходвате и по-малко вода. 

Когато разберете за тези 8 приложения на солта ще онемеете! СНИМКИ

Между другото, някои домакини пълнят мивката със сапунена вода. По този начин също се спестяват пари! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай