Цял живот сме правили тази грешка при почистването на прозорците, а цаката е...

Цял живот сме правили тази грешка при почистването на прозорците, а цаката е...

Има няколко прости съвети, които ще ви помогнат да почистите стъклата у дома бързо и без да остават досадните ивици/черти

В днешно време са изобретени огромен брой устройства, които да помогнат на домакинята, от най-простите и най-бюджетните до скъпите роботи, които почистват с прахосмукачка и почистват подове или прозорци без ваше участие. 

Въпреки това, не всеки има възможност да закупи такива помощници или по други причини предпочита да извършва почистването по традиционни методи - самостоятелно. 

Именно заради това от jenata.blitz.bg събрахме няколко прости съвети, които ще ви помогнат да почистите прозорците у дома бързо и без да остават досадните ивици/черти.

Като начало си струва да се отбележи, че противно на общото схващане, че прозорците трябва да се мият при хубаво време, е много по-ефективно това да се прави в облачно време. 

Това е така, защото при слънчево време продуктът, който пръскате върху стъклото, изсъхва бързо, което усложнява процеса на почистване и това е една от причините за ивици. 

Въпреки това, използването на препарати е напълно незадължително, тъй като обикновената вода ще се справи перфектно със задачата.

За да направите почистването на прозорците много по-бързо, вземете специален препарат за почистване на стъкла. Вече лесно се намират в магазините и в интернет. 

Най-добрият вариант би бил да закупите четка, която има гъба от едната страна и дозатор за вода от другата.

Използвайте следния алгоритъм за почистване:

  • Напръскайте (почти до разкисване) праха и мръсотията, полепнали по прозорците, с обикновена влажна кърпа или с бутилка със спрей;
  • изплакнете с влажна гъба;
  • отстранете останалата вода с воден сепаратор.

За допълнителен блясък можете да използвате вестник - той добре ще премахне влагата, ако такава остане върху стъклото, и ще го полира.

Ако нямате такъв стик с гъба за почистване на прозорци у дома, тогава можете да се ограничите до проста комбинация от „вода + вестник“. За да направите това, отстранете мръсотията от стъклената повърхност с кърпа, навлажнена с вода, а после избършете с обикновен вестник. 

И ако нямате вестник под ръка, избършете прозореца на сухо с кърпа от микрофибър – тази материя ще ви позволи да събирате добре влагата и няма да оставите ивици. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай