logo

Да си отгледаме лимонено дръвче у дома? Защо не - лесно е!

Да си отгледаме лимонено дръвче у дома? Защо не - лесно е!

Лятото вече е тук. Всички жадуваме за топло време, почивка студена напитка. А каква по-добра идея от една хубава и различна салата и Маргарита, но за нея ще ви трябва лимон. И защо да тичаме всеки ът до магазина за лимони като може да си отглеждаме и у дома лимонено дръвче. Хем ще имаме пресен плод, хем и ще релаксираме представяйки си, че сме градинари от по-напреднал вид. Вярно градината няма да е в някоя вила, а директно в стаята или на терасата, но пък какво от това.

Ето и как може всичко това да се превърне в реалност:

* Засадете най-малко 5-10 семена наведнъж в някоя по-голям саксия. Това се прави, в случай че някои от тях не покълнат. По-добре е да избирате по-големи семена от пресен лимон.

* Не забравяйте, че лимоновите дървета обичат водата, така че почвата трябва да е влажна, като се полива около 2-3 пъти седмично.

* Лимоновите разсади ще изискват 10-14 часа слънчева светлина, докато порасналите вече дървета се нуждаят от поне 8 часа.

* Ако можете да видите корени през дренажните дупки в саксия, е време да посадите дървото в по-голям контейнер.

* Може да отнеме около 5 години дървото да произвежда плодове, а в някои случаи ще трябва да изчакате до 15 години, но не се отчайвайте, а гледайте на това като на една екзотична инвестиция :)

Коментирай

БАБА

БАБА 27.05.2018 22:09

ОТРЕЖЕТЕ 10 СМ.КЛОНКА,СЛОЖЕТЕ В САКСИЯ С ДОБРА ПОЧВА ,ПОХЛУПЕТЕ С БУРКАН, ПОЛИВАЙТЕ РЕДОВНО,СЛЕД МЕСЕЦ ЩЕ СЕ ПОЯВЯТ ПЪРВИТЕ НОВИ ЛИСТА.

Боби

Боби 29.11.2020 21:28

След 20 години ще имате плод лимон, блитз да си заврът лимон лимонена клонка в гъза по бързо ще покълне!