logo

Дали един мъж ще изневери си личи по... лицето му!

Дали един мъж ще изневери си личи по... лицето му!

Изневярата е закодирана във физиономията на силния пол

Каквото и да си говорим всеки иска да има до себе си човек, който да го обича безрезервно и отдадено. Но едновременно с големите страсти идват и големите притеснения. Преди време от jenata.blitz.bg ви разкрихме, че сред зодиите има доста големи кръшкачи. Показахме ви и как мъжете изневеряват на половинките си. За да сме обективни трябва да признаем, че и жените го правят, а от jenata.blitz.bg ви разкрихме как.

Оказа се обаче, че има и друг много виден начин, по който можем да разберем дали един мъж ще изневери или не.

Австралийски учени установиха, че изневярата, закодирана в мъжкото лице.

Изневярата е закодирана в мъжкото лице и представителите на силния пол с масивна долна челюст, изпъкнали скули и вежди са по-склонни да кръшкат, смятат авторите на австралийско проучване.

Изневярата и работното място

Екипът на Джилиън Роудс направил онлайн анкета с участието на 592 мъже и 924 жени. Те трябвало да оценят снимките на 189 души по десетобалната система в две категории - колко са привлекателни и способни ли са на изневяра.

Мъжете, кръшкащи на своите партньорки, правилно били разпознати от 14 % от участничките и от 16 процента от участниците в експеримента. Това било възможно благодарение на по-мъжествените характеристики на лицата им. За неверните жени познатите проценти били нищожни, съответно 4 и 3 % в зависимост от пола на респондентите.

Учените са уверени, че с еволюцията жените са се научили чрез разпознаването на потенциалните кръшкачи да определят кой от тях е способен да създаде по-голямо потомство, но съответно да бъде по-неблагонадежден в брака. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай