logo

Домът е мърляв и мръсен, ако тези 4 места са…

Домът е мърляв и мръсен, ако тези 4 места са…

Те трябва да се почистват по-често и по-качествено иначе създават неприятно усещане във всички

Ако попитате домакините колко често почистват домовете си, отговорите ще бъдат много различни за всеки и ще бъде изключително трудно да ги сравните. Но има определени признаци, по които е лесно да се разбере дали домът се чисти често и качествено или положението е… разхвърляно, мръсно и непочистено.

Всяка домакиня трябва да знае този трик за почистване на пералнята

Има точно четири места във всеки дом, които издават колко често се чисти и колко качествено. 

Ако се вгледате в тях и те са мръсни, то значи положението в този дом никак не е добро.

Ето кои са четирите места, които трябва по-усърдно да почиствате иначе ще изглежда, че в домът ви е мръсотия:

Прашен перваз
Помните ли последния път, когато избърсвахте и измивахте первазите (цокъла) на пода? Не забравяйте, че си струва да миете первазите поне толкова често, колкото и самия под.

Дори и да не го осъзнаваме, то на первазите се натрупва мръсотия и прах, животински косми (ако имате домашен любимец) са особено видими, така че си струва да се има предвид, че поне те трябва да се избърсват редовно.

С този малък трик почистването на мухъла от фугите в банята е като детска игра

„Пръсти“ навсякъде 
Пръстовите отпечатъци са особено видими около вратите, ключовете за осветление и други места, където пипаме често. Отпечатъците от пръсти най-много си личат на огледалните, стъклени и полирани повърхности.

Капки върху кухненския плот и шкафове
Понякога капки от яденето или при миенето на съдове падат върху кухненския плот и шкафовете. Но ако не ги изтрием на момента или по време на по-сериозното почистване, то те ще започнат да се виждат ужасно много, а пък след време и ще е още по-трудно да ги изтрием.

Мръсна стойка за обувки
Най-неприятно е обувките да са разхвърляни по целия под на коридора. За целта много хора имат специална стойка или шкаф за обувки. Но знайте, че и това нещо трябва да се почиства. 

Все пак там поставяте обувките, с които сте ходили навън – кал, мръсотия и какво ли още не. Заслужава си да се погрижите за чистотата и на това място в дома ви. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай