logo

Елизабет си купи бункер от Втората световна война и направи такива чудеса с него, че сега всички й завиждат за страхотния дом! (СНИМКИ)

Елизабет си купи бункер от Втората световна война и направи такива чудеса с него, че сега всички й завиждат за страхотния дом! (СНИМКИ)

Елизабет Стратън реши да се похвали с доста необичайното си постижение. И ако си мислите, че става въпрос за някакво екстремно селфи или безумни изпълнения по улиците на града, жестоко грешите!

Младата жена си е купила стар бункер от Втората световна война и го е превърнала в кокетно и стилно жилище! Да, точно така. 

Виждайки бункера, в съзнанието на Елизабет веднага се родила идеята да направи от него прекрасно жилище. Малцина вярвали, че от начинанието й ще се получи нещо. Но когато видели крайния резултат, направо не повярвали на очите си.  

Лора си купи порутена обществена тоалетна в Хайд парк, запретна ръкави и... Крайният резултат ще ви остави без думи (СНИМКИ)

Бункерът е построен през 1942 година. Той се намира в графство Корнуол, Великобритания. Във военните години обектът е изиграл решаващо значение в борбата с нацистите. След края на войната обаче е изоставен и е останал така дълги десетилетия. Докато не бил обявен за продажба и привлякъл вниманието на Елизабет.

Тази жена живее в товарен контейнер от 10 кв. м., но когато погледнете вътре... (СНИМКИ)

Срещу близо 190 000 долара тя се сдобива с пустеещо помещение, което не било пригодено за живот. Но след 5 години и още 130 000 долара бункерът се превърнал в истинско бижу.

Процесът на преустройството изобщо не бил лек. Стените били прекалено дебели и събарянето им се оказало доста трудна работа. Именно това бил най-големият проблем, с който се сблъскала новата собственичка.

Елизабет признава, че преустройството й е отнело много повече време и средства, отколкото е очаквала. Въпреки трудностите, тя е успява да се справи повече от перфектно. 

Те си направиха къща буквално от нищо, а резултатът е направо зашеметяващ! (СНИМКИ)

Бункерът си има всичко - три спални, две бани, гостна с кухня.

Останало е място дои и за работен кабинет. Всичко вътре е много компактно, удобно и стилно.

На пръв поглед това е най-обикновен стар автобус, но когато погледнете вътре, ще останете без думи! (СНИМКИ)

За да прониква в подземния дом естествена светлина, са поставени т.нар. слънчеви тръби (тунели), чиято вътрешна част притежава голяма отразителна способност. Монтажът им не е трудоемък и не отнема много време. 

Пространството пред бункера също е претърпяло промяна. До него се стига по пътечка, около която има малка градинка. 

Елизабет е категорична, че бункерът е истинска вълшебна крепост и най-хубавото място на света.

Младата жена е много щастлива в новия си дом, който обитава с трите си кучета. Тя признава, че живеейки на това място, става съпричастна със събитията от онова време и ги оценява по нов начин. А ветераните от войната, които често й гостуват, са във възторг от начина, по който се е преобразил бункерът. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Нони

Нони 25.03.2019 17:12

Браво на момичето !

taka e

taka e 25.03.2019 19:48

Исках да сваля 1-2 килограма, но в крайна сметка изчезнаха почти 7. Нямах нужда от толкова много, но това изобщо не зависеше от мен - независимо дали ядох или не, все пак отслабвах. Сега се опитвам да напълнея. https://bit.ly/2KrFJA9