logo

Ето как най-лесно да махнете костилките на плодовете

Ето как най-лесно да махнете костилките на плодовете

Да, те са вкусни и добри за здравето, но понякога консумацията им е истинско изпитание

Всички знаем колко полезни за плодовете. Освен това те са и много вкусни. Някои хора обаче избягват консумацията на плодове с костилки, тъй като постоянното отделяне на костилките ги вбесява.

Колкото и неприятни да са те, то имат и много ползи. Именно заради това преди време от jenata.blitz.bg ви посъветвахме да не изхвърляте костилките от кайсиите, тъй като те вършат чудеса.

Е, сега обаче jenata.blitz.bg от ще поговорим за това как да се отървем от костилките в различните плодове. При това бързо, лесно и без много усилия.

Всички знаем, че е препоръчително, каквито и костилкови плодове да хапваме, предварително да ги изчистваме от костилките. Но за да направим това, често си боравим с вилица или нож, което пък може да бъде опасно за нас. 

Освен това, специалните уреди за отстраняване на костилки също не са съвсем безопасни, тъй като при невнимание можем да прискрипем болезнено ръката си по време на работа с тях. 

Затова от jenata.blitz.bg предлагаме да използвате следната тактика, за която ще ви бъде необходима една стабилна стъклена бутилка. 

Важно е само обиколката на нейната гърловина да е по-малка от обиколката на плода, чиято костилка отстранявате. 

След като поставите плодчето върху гърлото на бутилката, само го притиснете по средата с помощта на подходяща пръчица или сламка. 

Костилката сама ще падна в празното шише. 

Методът е приложим за череши, вишни, маслини, сливи и други. 

За плодовете с по-голяма костилка, като праскови и кайсии, може да използвате шише с по-широка гърловина. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай