logo

Ето как цветът в спалнята влияе на сексуалния ни живот

Ето как цветът в спалнята влияе на сексуалния ни живот

Британски учени стигнаха до заключението, че нюансите на стените оказват ефект върху интимния ни живот

Наскоро британски учени проведоха проучване, за да разберат как интериорът на спалнята влияе на интимния живот на двойката. По-конкретно учените се опитаха да разберат дали цветът на стените в стаята оказват влияние на интимния живот на мъжа и жената.

Британците анкетираха над 2000 двойки, за да разберат какъв ефект оказва цветът на спалнята върху техния сексуален живо. 

Оказа се, че има!

Шокиращо или не, но един от най-големите слухове - този, свързан с червения цвят, направо изненада учените.

Оказа се, че двойките, чиито спални са боядисани в червено, са най-малко склонни да правят любов. Средно веднъж седмично – толкова често го правят. Този факт принуди учените да преразгледат отношението си към мита, който витае около червеното в спалнята.

Рекордьорите по честота на секс са двойки, които заспиват в стаи с цвят на карамел. Те средно правят любов три пъти седмично. Психолозите отдават това на факта, че карамеленият цвят е свързан със сладкиши и празнично настроение.

Изследователите също се заели да разберат как интериорните нюанси влияят на съня на субектите. Оказа се, че собствениците на спални в сини тонове спят най-добре, но сънят в лилава стая в повечето случаи е кратък, несполучлив и труден. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай