Ето как цветята няма да увехнат, ако отсъствате от дома

Ето как цветята няма да увехнат, ако отсъствате от дома

Никога повече няма да заварите любимите си цветя увехнали, след като научите този трик!

Никога повече няма да заварите любимите си цветя увехнали, след като научите този трик!  „От години ми се налага да отсъствам за дълго време от дома заради командировки. И от също толкова много години съм изправена пред един и същ проблем: на кого да оставя стайните си растения и как да ги запазя живи? 

Връщайки се от пътуване, първото нещо, което правя е да съживя повехналите цветя, които съм отглеждал през цялата година. Но открих един чудесен начин да не съсипя зелените си приятели, когато отсъствам, а именно уредите за автоматично поливане“, това пише читателка на jenata.blitz.bg.

Тя заяви, че можете да си купите готова система за напояване, а можете да си направите такава и с подръчни материали: „Аз ви предлагам да си направите много рентабилно устройство, което ще запази домашните ви стайни цветя здрави“

Как да поливаме растенията, когато ни няма? 
Вземете една стъклена бутилка и старателно я измийте. Внимателно я почистете да не попаднат чужди миризми. Махнете етикета. 

Сега, вземете тапата или капачката и пробийте дупка в нея. Напълнете я с вода. Затворете бутилката. Уверете се, че водата тече през тапата в малки количества. 

Почвата трябва умерено и постепенно да се овлажнява. Ако тапата пропуска прекалено много течност, я увийте с кърпа. Този прост трик ще предотврати изобилното поливане.  

Поставете бутилката в саксията. Ако искате, можете да украсите бутилката, както искате. 

Този лесен и евтин начин може да ви гарантира поливане на стайните ви растения по време на вашето отсъствие от дома. Грижата, за да бъдат зелени и здрави вашите цветя, е особено важна по време на отпуските, така че не забравяйте да кажете на приятелите си за това. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

SuperMag

SuperMag 12.08.2021 9:42

доставка на препарати за съдомиялна https://www.supermag.bg/chemistry/preparati-za-miene-na-sudove/Preparati-za-sadomialna