logo

Ето къде трябва да сложите огледалото, за да привлечете късмета в дома си

Ето къде трябва да сложите огледалото, за да привлечете късмета в дома си

Огледалата притежават особена форма на енергия, която може да бъде както много добра, така и много лоша. Когато използвате огледалото, за да се сдобиете с богатство и късмет обаче, трябва да спазвате някои правила, за да не навредите нито на себе си, нито на хората около вас. 

Във фън шуй огледалата са мощен инструмент за привличане на полезната енергия шен-ци. С помощта им можете да удвоите благоприятните символи и да отразявате "отровните стрели".

На входа

Най-важното, което трябва да имате предвид, е: при никакви обстоятелства входната врата не трябва да се отразява в огледалото. Иначе късметът ще влезе в дома ви и веднага ще излезе от него.

Сега  е много модерно на входа на жилището да се поставят огледални гардероби. Бъдете много внимателна с тях. Преди да сложите огледалото до входа, убедете си, че входната врата не се отразява в него. В противен случай никакъв фън шуй няма да ви помогне!

В спалнята 

Огледалото в спалнята често носи само проблеми. Брачното ложе не трябва да се отразява в огледало, защото така ще намесите трето лице в семейните отношения и води до конфликти. Това обаче далеч не означава, че огледалото няма място в спалнята ви. Смята се, че ако, седейки на леглото, не виждаш отражението си в него, то не ти пречи.

В никакъв случай не поставяйте огледало над таблата на леглото или на тавана! Това може да ви донесе проблеми в личния живот.  

Разширяваме пространството

Когато използвате огледала за стена, трябва да следите много внимателно те да не са поставени на много ниско или много високо място. Още по-лошо е, ако огледалото е от няколко малки части. Тогава, оглеждайки се, ти виждаш отделни части на своето тяло, но сякаш те са разрязани.

С помощта на огледалото лесно можеш да поправиш проблема с липсващите ъгли. Ако апартаментът или офисът ти имат неправилна форма, можеш да ги разшириш зрително с помощта на едно огледало за стена. Освен това, с помощта на "вълшебното стъкло" можеш да реконструираш липсата на една или друга зона. Само трябва да провериш коя ти липсва и да сложиш огледалото срещу нея. 

Ако банята и тоалетната в апартамента ти се намират в неправилната зона (например в зоната на богатството или на любовта), можеш да закачиш на външната страна на вратата им едно огледало. 

Защита от нападения

Във всеки един езотеричен магазин можеш да се снабдиш с Ба Гуа - малко кръгло огледалце, разположено в центъра на осмоъгълник. Отстрани са разположени осем триграми. Те символизират осемте форми на състояние на енергията ци.

Според древноизточните представи, огледалото Ба Гуа улавя вредната енергия и я връща към източника й. Трябва да бъдеш много внимателна, защото това огледало е много могъщ символ и при неправилна употреба може да донесе само беди. То не трябва да се закача в стаи, не трябва и да се оглеждате в него.

Ако няма да го използваш, за да избегнеш въздействието на "отровните стрели" или да се отървеш от натрапчиви съседи, е по-добре да се откажеш от него. Има много други начини с които можеш да се защитиш от неприятности - чрез растения, прегради, камбани, бамбукови пръчки, обвити с червени ленти и фенерчета.

Къде да поставим огледало, за да привлечем късмет в къщата?

В двоен размер

Като много благоприятно се смята голямото стенно огледало в трапезарията, в което да се отразява сервираната на масата храна. То символично ще "удвоява" количеството храна.

Стопанката, която следи за семейния бюджет, трябва да носи в портмонето си малко огледалце, което да стои сред банкнотите и да удвоява количеството им. 

Ежедневната печалба на ресторанта или магазина символично може да се удвои с помощта на стенно огледало, в което да се отразява касата. Огледалата, разположени в целия магазин, ще удвоят броя на купувачите и съответно - на печалбата. 

Всяка жена пък трябва да носи в чантата си красиво малко огледалце. Понякога то трябва да се излага на слънце, за да може да улови енергията му. Нарича се го"огледало, заредено със слънце". Не трябва да го даваш на никого. Ако се гледаш в него често, няма да се страхуваш от никакви възрастови промени. Ако се чувстваш отпаднала, по време на пълнолуние го сложи на перваза, за да може в него да се отразява Луната. Така ще получиш двоен заряд с енергия. 

Добрият фън шуй и огледалото могат да ти помогнат да останеш млада, красива и честита дълги години. /jenata.blitz.bg

Коментирай