logo

Имен ден: В сряда черпят най-зимните имена, на трапезата сложете..

Имен ден: В сряда черпят най-зимните имена, на трапезата сложете..

Освен тях професионалния си празник отбелязват и всички ветеринарни лекари

На 14 декември имен ден празнуват всички, които носят прекрасните зимни имена  Снежана, Снежанка, Снежа, Снежка, Снежина, Белослава, Белчо

Имената, свързани със снега, ясно показват, че сме в сезона на зимата. А и да не забравяме, че в миналото, когато при нас идваше Дядо Мраз, за да ни остави подаръци, той беше придружаван от неговата Снежанка.

На 14 декември празнуват своя професионален празник всички ветеринари.

Имената носят своята символика и определят съдбата на човек. В следващите редове ще ви разкажем какво разказват именно тези снежни имена и ще ви дадем две вкусни рецепти с ястия, които може да сложите на трапезата си, без значение дали имате имен ден или просто искате да уважите празника.

Името Снежана означава бяла, чиста и по природа дамите, които носят името Снежана са оптимистки, винаги се надяват на нещо хубаво и добро, те са отлични организатори.

Белослава е славянско име, което означава бяла слава. Жените с това име са романтични, последователни и откровени в отношенията си с хората. Много инициативни и проспериращи. Те са надарени с изтънчен усет за красотата, а богатата им душевност разкрива склонност към изкуството и изключително артистични способности. 

Много интуитивни и комуникативни, позитивни и очарователни личности, търсещи равновесие и баланс с природата и хората от своето обкръжение, те са сред хората, които с лекота постигат душевен и физически комфорт.

Нумерологично число на името СНЕЖАНА: 7

Индивидите е числото 7 са много податливи на енергията на любовта и секса. Това означава, че те искат да бъдат влюбени, да извлекат максимума от сексуалността, желаят да излъчват любов. С други думи, впечатлението е не по-малко важно от самото нещо!

Съвсем естествено седмиците изразяват този аспект от своя живот най-вече когато има разрив или криза в енергията на сексуалността и любовта. Опитвали ли сте се някога да се сгушите в любовно гнездо е някоя седмица, която е загубила силата си? Човекът реагира така, сякаш са го съблекли чисто гол насред площада и всичките му познали са започнали да го замерят е развалени яйца.

Това е причината, поради която чувствителността на седмиците, да не споменаваме тяхната уязвимост, излиза на преден план но време на кризи или когато тези хора са „между две любови". Това ги кара да живеят любовния и сексуалния си живот "на острието на бръснача", инвестирайки много енергия и напрежение в същата сфера. Поради тази причина много от тях избират "теорията" вместо "практиката". Тоест предпочитат духовността в любовта вместо нейната физическа и "материална" консумация.

Значение на буквите на името: СНЕЖАНА

С - означава преди всичко за стремеж към стабилност и материално благополучие, но в същото време свидетелства за неуравновесеност, чести промени в настроенията, капризи, прекомерна взискателност към самия себе си и към околните. Животът обещава на такива хора много изпитания, но вроденото им здравомислие и позитивната нагласа винаги ще им помагат да преживеят доста лесно несгодите. Звученето на буквата "С" не предизвиква раздразнение.

Н - се свързва с протест, вътрешна нагласа да приема всичко случващо се критично, умение да "филтрира" получената информация, да отхвърля второстепенното и да оставя само главното. "Н" говори за голяма трудоспособност и едновременно с това за отвращение към безполезната работа. Този звук не дразни околните, но с такъв човек трябва дълго да се дискутира на всяка една тема. Такива хора винаги имат свое мнение което отстояват до край.

Е - е символ на необходимостта от самоизява, от обмяна на идеи, както и дипломатически способности, проницателност, но и склонност към дърдорене. Тази буква предполага възможност за нервни сривове, породени от сложните взаимоотношения с близките хора. "Е" показва лесна приспособимост, повишена сексуалност, но често потискана от комплексираност. Подсъзнателно звукът се възприема спокойно, без раздразнение.

Ж - символизира импулсивност, избухване. Това е и двойнствена буква, тъй като дава стремеж към значителност, преувеличено внимание към себе си, а от друга страна - дребнавост, потискане на другите.

Ако е разположена в началото на името говори за отсъствие на търпимост, за хипер активност, понякога дори нагловатост. Такива хора прекалено много искат да се отличат със своя напор и страст, но не успявайки да удържат тази страст, в крайна сметка обикновено се провалят. В лошия случай това е съчетано със страх, в добрия - те могат да произведат силно впечатление, да проявят неудържим порив, но не за дълго.

Трудно им е да удържат това до което са достигнали, но с всички сили ще се държат за него. Тези хора живеят живот на пълни обороти, те се носят не разбирайки до край пътя си, могат бързо да изразходват своя потенциал и за неголям промеждутък от време изживяват страшно много.

А - символ за нещо ново, начало в най-широкия смисъл, а също обновяване, възраждане. Отлично се съчетава с другите звукове, не създава трудности при произнасянето. Буквата "А" в името на човека му внушава бодрост, придава му сили за борба с трудностите.

А ето и какво може да сложите на трапезата си на този красив празничен ден:

От gotvach.bg разкриват две чудни рецепти, които може да приготвите с лекота и са подходящи за сезона и празника. Първата е за вкусна и сочна Снежна торта.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

масло - 125 г

пудра захар - 70 г

яйца - 2 бр.

брашно - 125 г

лимони - 1 бр.

мармалад - около 300 г

белтъци - 4 - 5 бр.

сода - 1 к.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбийте много добре мекото масло с пудрата захар. Добавете един по един жълтъците, а след това брашното, лимоновата кора, содата.

Разбийте белтъците от двете яйца на сняг и объркайте леко с основната смес. Прехвърлете сместа в тортена форма, намазнена и набрашнена или застлана с хартия за печене, и сложете да се пече в умерено загряна фурна.

Охладете блата и го намажете с мармалад или сладко по избор. Разбийте шестте белтъка с останалата захар и на много гъст сняг. Сложете върху тортата и набраздете с вилица. Върнете тортата във фурната да се суши за около 10 минути - докато порозовее снежната обвивка.

Втората естествено е за приготвяне на така любимата на много българи "Салата снежанка".

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

кисело мляко - 2200 мл

кисели краставички - 650 г

чесън - 4 скилидки

сол - 2 ч.л.

олио - 80 мл.

орехи - ядки 80 г

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Краставичките се нарязват на дребни кубчета. Прибавят се предварително изцеденото в марля кисело мляко (или 770 гр. цедено мляко), ситно нарязания копър, олиото, счукания със солта чесън, смлените орехови ядки и се размесват добре.

Украсява се с клончета магданоз. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай