logo

Искате пералнята да ви служи дълго време? Тогава спрете да...

Искате пералнята да ви служи дълго време? Тогава спрете да...

Правилното зареждане на препарата влияе и на състоянието на самото пране

Едва ли има съвременна жена, която може да си представи живота си без своя верен помощник - пералнята. За да може обаче да продължи да ни служи възможно най-дълго, трябва да се грижим добре за нея.

Един от най-сигурните начини да удължите живота на верния си помощник, е да слагате препарата за пране директно в барабана. Между другото, тази малка тайна ще ви помогне да постигнете още няколко важни цели.

Когато изсипваме перилния препарат в предназначеното за това отделение, с течение на времето в него се образува доста дебел слой плака.

Всички допускаме тази ужасна грешка при пране

Има места, на които тя е лесна за почистване, но вътре мисията си е просто невъзможна.  В резултат на това тръбите, през които водата влиза в машината, се запушват, двигателят прегрява и пералнята се чупи.

Тогава започваме да търсим причините за проблема, викаме майстор и плащаме куп пари за ремонт. А след това отново повтаряме грешките си, докато не се наложи да си купим нова пералня, защото старата повече не може да се поправя. 

Между другото, правилното зареждане на праха влияе не само на продължителността на живот на машината, но и на състоянието на самото пране.

Американски способ да направите бялото пране снежнобяло СНИМКИ

Въпросът е не само в това колко добре ще бъдат почистени мръсните дрехи, въпреки че, когато препаратът се изсипе директно в барабана, петната се премахват много по-добре. 

Много е важно какво ще е състоянието на тъканта след изпирането. Не трябва просто слагате почистващия препарат вътре. В този случай някои частици могат да не се разтворят напълно и да повредят влакната на тъканите.

Тези прости тайни за чисто и искрящо пране научихме от служителите в 5-звездните хотели! Тествайте ги и няма да съжалявате!

Затова преди да поставите праха вътре, трябва да го смесите с вода, да разбъркате добре и след това да го изсипете върху дрехите.

Опитайте да добавите почистващия препарат директно в машината, а не в отделението. Резултатите със сигурност ще ви зарадват! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Васко

Васко 13.03.2020 20:58

По-тъп съвет не можахте ли да дадете!? Това 100 процента го е писала някоя жена "инженер".

Георги

Георги 14.03.2020 0:36

Васко, на 100% съм съгласен с теб...Пише...Тръбите през ,който минава водата...Сестро, не се казва тръби а гумени маншони !!!

Георги

Георги 14.03.2020 0:37

Васко, на 100% съм съгласен с теб...Пише...Тръбите през ,който минава водата...Сестро, не се казва тръби а гумени маншони !!!

инж.Иванова

инж.Иванова 16.03.2020 17:48

https://apogee99.com/index.php?main_page=index&cPath=10_84 , това е маншон тъпи мъже , гумено уплътнение .А тръбопроводи има в пералнята ,малко се образовайте.

vandim

vandim 29.04.2021 11:02

Явно драскача има пералня с водно охлаждане на двигателя щото центрофогира като центрофуга за уран :-)

edna

edna 30.04.2021 9:08

Кой пере още с прах, хората ползват капсули или течен препарат!