logo

Истинско спасение: Направете тези трикчета, от които комарите и мухите бягат (СНИМКИ)

Истинско спасение: Направете тези трикчета, от които комарите и мухите бягат (СНИМКИ)

Преди време от jenata.blitz.bg ви разкрихме защо преди да излезете от дома си задължително трябва да оставите лъжица със захар и вода в двора или на терасата. В разгара на жегите ви казахме и благодарение на кои растения завинаги ще се отървете от едни досадни насекоми.

Сега от jenata.blitz.bg решихме да ви кажем какво трябва да направите, за да забравите за досадните комари и мухи.

И така…цитронелът и етеричните масла от лимонена трева са добре известни репеленти за комари. Използвайте свещ от етерично масло или в дифузьор, за да се отървете от досадните насекоми. Можете дори да направите своя собствена свещ. 

За целта разтопете малко кокосово масло, добавете няколко капки етерично масло и разбъркайте добре, изчакайте, докато се втвърди и после ненесете кремчето върху кожата. Само не забравяйте, че никога не трябва да поставяте неразредено етерично масло директно върху кожата.

За да се отървете от мухите основното нещо, което трябва да запомните, е, че те мразят лавандула! Вземете гъба или малка кърпа и я напоете с неразредено етерично масло от лавандула, поставете гъбата (или кърпата) в малък буркан и я оставете някъде в къщата си или двора си. Мухите няма да ви харесат за това, но точно това искате, нали?! 

Също така можете да направите спрей с лавандулово масло, като добавите приблизително 30 капки лавандулово етерично масло в малка бутилка с вода. Не забравяйте - избягвайте контакт с кожата с неразредено етерично масло. / jenata.blitz.bg
 

Коментирай