logo

Как бързо да размразим месото, без да губим полезните му свойства

Как бързо да размразим месото, без да губим полезните му свойства

Микровълновата фурна има своите значителни недостатъци, които не трябва да се забравят

Вероятно мнозина са се сблъсквали с проблема, когато гостите са почти на прага, а още не е минало достатъчно време за размразяване на месото. Как да действаме в този случай, за да увеличим максимално запазването на хранителни вещества в продукта? В крайна сметка, ако месото се размрази неправилно, може да стане гумено и напълно безвкусно!

Най-често срещаните до момента методи на размразяване са следните:

- Микровълнова фурна.
- Вода.
- Вакуумна опаковка.
- Хладилник.

Невероятно! 90-годишна баба с 4 млн. абонати пусна маска за еластичност на гърдите (СНИМКИ)

Нека да поговорим за всеки един от тези методи за размразяване на месо или риба.

Микровълнова фурна

Любимо устройство, което помага не само за затопляне на ястието, но и за бързо размразяване на месото. Този метод обаче има своите значителни недостатъци, които не трябва да се забравят: първо, не може да се избегне появата на неприятна миризма, второ, месото няма да е сочно и трето, продуктът се затопля неравномерно, което означава, че размразяването ще бъде частично.

Трагедия: Тези прочути моделки искаха да са слаби и умряха от анорексия твърде млади (ГАЛЕРИЯ)

Вода

Много домакини правят същата грешка: размразяват месо в гореща вода. Първо, водата трябва да бъде умерено топла, и второ, тя трябва да се сменя на всеки 5 минути. Това се дължи на факта, че бактериите се размножават много бързо в течността, така че месото не трябва да бъде в нея дълго време.

Вакуумна опаковка

Ако трябва да размразите месо във вода, първо можете да го поставите във вакуумен пакет, чрез който водата да не може да повлияе на вкуса и сочността на продукта. Но този метод не е толкова бърз и ефективен, колкото предишните.

Лошо ли е наистина да носим сутиен 24/7?

Хладилник

Най-подходящият, макар и бавен вариант за размразяване на месо, защото продуктът няма да загуби своя вкус, аромат или хранителни вещества. Но, разбира се, за целта месото трябва да стои в хладилника поне 7 часа.

Може да ви дадем и една добра препоръка. За бързо намиране на необходимото парче месо или риба във фризера, препоръчваме всяко парче да бъде подписано и да се посочи теглото му. Така ще бъде много по-лесно да намерите необходимото месо за готвене./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбуккъдето ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай