logo

Как да превърнете малка панелка в приказно бижу? (СНИМКИ)

Как да превърнете малка панелка в приказно бижу? (СНИМКИ)

Ремонтът на двустаен апартамент в панелка може да се направи и без помощта на дизайнер. Важно е собственикът да има интересни идеи и желание да промени жилището си.

Всъщност двустайните панелки са доста популярни. Те обаче имат сравнително малка площ, тесни коридори, малки кухни и невзрачна баня.

От jenata.blitz.bg ви показахме как след ремонт студио от 35 квадратни метра се превърна в двустаен и мечтан апартамент. Разказахме ви и за 91-годишна старица, която тръгна да продава жилището си, но щом купувачите го видяха, просто онемяха.

Днес, благодарение на модерните дизайнерски идеи, ще ви покажем как да ремонтирате стара панелка, така че да разширите пространството в дома си .

Важно е да се знае, че ремонтът на такова жилище не е толкова лесно, колкото изглежда. Ако нямате достатъчно идеи, то може да наемете квалифициран специалист. Често е необходимо да се разрушават стени и да се правят нови, но трябва да се внимава да не се нарушат строителните стандарти. Добре е да предприемете такива действия само след консултация с експерти.

Добре е да помислите за 3-те най-популярни и често срещани видове ремонт на двустайни панелки.

Първо може да свържете кухнята с хола. По този начин ще получите голяма кухня-студио, която може да се използва и като стая за посрещане на гости. Така ще разширите визуално пространството, а и мястото ще изглежда много по-добре. Ако имате стена или арка – разрушете я. Много е важно преминаването да стане плавно.

Често преустройването на двустаен апартамент се извършва за сметка на коридора му. Стига да е възможно, е добре да усвоите пространството от него и да го вкарате в полезно приложение.

Най-популярният вариант за ремонт е да се направи от двустаен, тристаен апартамент. Това е препоръчително за семейства с две деца, които след време ще искат собствена стая. Това не е толкова трудно. За целта спалнята може да бъде разделена от стена. Може да възникне проблем обаче, ако прозорецът в стаята е само един, защото така едното помещение ще остане без дневна светлина. Тогава трябва да сложите по-мощни осветителни тела, за да компенсирате липсата на естествена светлина.

Не забравяйте, че всички промени трябва да бъдат съгласувани с архитект Не пренебрегвайте това в никакъв случай.

Сега ще ви покажем няколко снимки на преустроени двустайни панелки. Убедени сме, че ще останете слисани от красотата и уюта в тях./jenata.blitz.bg

 

Коментирай

Мина

Мина 22.01.2019 11:03

България е силно земетръсна и според специалистите по противоземетръсно инженерство е опасно всякакво бутане на стени , дори и на неносищите. Архитектът не е конструктор, а и не всички конструктори са учили земетръс.

pesho mastikata

pesho mastikata 22.01.2019 16:22

Това не е панел. Там стени не могат да се махат освен преградните към терасите. Освен това при повечето двустаини банята се намира в средата на жилището