Как премахвам вредните добавки от пилешкото преди да го сготвя

Как премахвам вредните добавки от пилешкото преди да го сготвя

Използвайте един от следните методи

Пилето е една от най-често срещаните храни на трапезата. То е  евтино, съдържа протеини, които са необходими за здравето ни. Има много рецепти за приготвянето на пилешко – може да го направите на супа, да го пържите, печете или пък да го добавите към салатата си.

Новини за микровълновата и храните, които ще променят живота на всички!

Купеното от магазина пиле обаче, както всички знаем, съдържа много антибиотици и хормони на растежа, които не са полезни за организма ни.

За съжаление съвременните производители често добавят към пилетата хормони и това не е нещо, което ще се промени. Благодарение на това птицата расте по-бързо, тежи повече, а така пък може да се продаде по-скъпо.

Антибиотиците, с които тъпчат пилетата я защитават от вируси и бактериални заболявания, но са много вредни за хората.

Именно заради това е много важно да знаете как да почистите месото от тези вещества. Факт е, че не може да се отървете на 100% от тези добавки, но все пак е възможно да премахнете повечето от тях.

Никога не слагайте тези 6 неща в микровълновата, опасно е!

Три начина за почистване на пилешко месо

Използвайте един от следните методи, когато сте купили пиле от магазина.

Метод 1

Когато варите пилето, закупено от магазин, не може да използвате първия бульон след варене. Факт е, че по време на първото кипене повече от 80% от токсичните вещества в месото отиват във водата.

Ако не искате да навредите на организма и здравето си, то не мързелувайте, а просто го изхвърлете.

Инструкции:

  1. Вземете пилето. Избършете го с хавлиени кърпи и го пуснете в тенджера с вода.
  2. Изчакайте докато водата заври и оставете пилето още 15-20 минути в нея.
  3. Извадете пилето, изплакнете го добре, поставете го в чиста тенджера и я напълнете с вода. Изчакайте отново да заври.

Благодарение на това просто ще отстраните действието на повечето вредни компоненти.

Свекърва ми сложи гъбата за чинии в микровълновата. Първо реших, че е луда, но после...

Метод 2

Какво ще стане, ако искате да печете пилешкото? Е, в такъв случай е редно да действате по различен начин.

  1. Изрежете вътрешностите и изплакнете много внимателно пилето, защото именно там се натрупват вредните вещества.
  2. Препоръчително е да премахнете кожата, защото в състава й също могат да се натрупат хормоните за растеж, с които блъскат пилето.

По-ефективният вариант е да сварите пилето за 10 минути, да източите водата и да го изпечете според избрани от вас начин. Така хормоните ще бъдат много по-малко.

Цял живот сте чистили микровълновата си грешно

Метод 3

Най-добрият вариант, който ще ви помогне да премахнете всички вредни вещества, е да мариновате пилето.

  1. Вземете 2 супени лъжци, сол и лимонов сок и ги смесете в един литър вода.
  2. Почистете пилето, изплакнете и го поставете в направения разтвор.
  3. Отцедете и мариновайте отново в подобен разтвор.

Наистина е важно да не сте мързеливи, а да отделите достатъчно време за почистването на пилето от вредните вещества. Допълнителните 15-20 минути ще ви помогнат да си спестите много здравословни проблеми./ jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

Коментирай

Maminia

Maminia 09.03.2020 13:03

Лъжица сода разтваряте във вода 1л. и киснете пилето час , час и половина даже два и всички гадости са унищожени , хапвайте спокойно

Шаро

Шаро 09.03.2020 13:08

Най добре се премахват вредните неща от пилето , като не го ядете ,а го дадете на някое улично коте или куче

Силвия

Силвия 09.03.2020 14:28

Просто премахнете пилето...:):)

Бихте ли отговорили

Бихте ли отговорили 09.03.2020 14:53

Как да се разбира? За да се изчисти пилето от вредните вещества преди готвенето, трябва да се постави в разтвор, приготвен от 1 супена лъжица сол +1 супена лъжица оцет на 1 литър вода или 2 супени лъжици сол + 2 супени лъжици оцет на 1 литър вода?

Практичен

Практичен 09.03.2020 19:34

Аз го изкисвам в вода и домашен винен оцет може да се комбинира със сода. Тя убива бактериите а оцета убива тежката миризма.

Винаги

Винаги 09.03.2020 22:16

Го варя десетина минути,изхвърлям водата,измивам пилето добре,слагам нова студена вода и продължавам по рецептата

http://tools.eti.pw/coronavirus-covid-19-map.php

http://tools.eti.pw/coronavirus-covid-19-map.php 10.03.2020 3:05

http://tools.eti.pw/coronavirus-covid-19-map.php

Коко

Коко 10.03.2020 16:22

Мариновайте,поръсвайте със сода и сол,варете го пет пъти,пъхнете си главата в него,каквито и заклинания да правите няма да премахнете хормоните и антибиотиците. Гарантирам ви!

Nikolai

Nikolai 10.03.2020 17:55

Sas prepradki po saitove da chetem takiva gluposti...avtora stana mnogo izvesten i populiaren sas takiva otkritia.....ujas

В ОЗОНА МУ Е МАЙКАТА

В ОЗОНА МУ Е МАЙКАТА 10.03.2020 19:57

Купете си апарат за озониране,гарантирано е ,че всички вредни неща се разграждат.

Бети

Бети 10.03.2020 21:25

Аз накисвам всичкиеленчуци преди да ги нарежа за салата в разтвор от сода сол оцет и вода.Така престояват около половин час може и час.Изплаквам хубаво и по този начин намалявам химията по тях.Със сигърност,този метод важи и за пилешкото.

Киларс

Киларс 11.03.2020 8:56

Като гледам комбинациите които се правят нее лошо тия мозъци дето комбинират на веднъж сода с оцетна киселина да са внимавали в час по химия че така наречената от тях комбинация при смесване се неутрализират едно друго и остава да действа само солта за да има ефект трябва да са поотделно

LAVCHO

LAVCHO 11.03.2020 19:29

От всички маймунджулуци дето сте написали не видях най-важната.Къде е Гешев?Защо всички който са вкарали вредните вещества в месото , не са в затвора или избесени.