logo

Когато разбрах защо ръси сол в дома си, веднага ми се прииска да направя същото! Резултатът е фантастичен!

Когато разбрах защо ръси сол в дома си, веднага ми се прииска да направя същото! Резултатът е фантастичен!

Солта е многофункционален натурален продукт, който намира безброй приложения в живота на всяка домакиня. Освен за овкусяване на гозбите си, в миналото бабите ни са я използвали за почистване на къщите си. А някои дори са стигали по-далеч и с нейна помощ за поддържали кожата си блестяща.

Знаете ли, че с помощта на този продукт можете лесно да се отървете от мравките в дома си. Нужно е само да посипете малко сол около вратите и прозорците, както и на всички места, където сте виждали досадните насекоми и те ще изчезнат като с вълшебна пръчица.  

Солта много добре абсорбира влагата и с помощта й може лесно да решите проблема с високата влажност в дома си. 

Ако смесите сол с ябълков оцет, ще получите разтвор, с който можете да излъскате до блясък повърхности от месинг, мед и сребро.

С 2 чаени лъжици сол, разтворени в литър топла вода, ще получите отличен "препарат", с който да измиете прозорците на къщата или автомобила. А ако разтворите солта в гореща вода, ще можете лесно да отстраните натрупаните по тръбите мазнини и мивката вече няма да е запушена. 

С парцал, намокрен в солена вода, завесите и килимите ви ще светнат и ще изглеждат като нови.  Ефектът наистина е зашеметяващ.

Ако добавите сол към прането, ще предотвратите свиването на тъканите. Този метод е особено полезен, когато сушите дрехите си на слънце.

Освен това, солта може да се използва и като козметично средство. Замърсените пори на кожата на лицето са истински бич за съвременната жени, тъй като води до много проблеми, сред които възпаление, акне и дори преждевременно състаряване на кожата.

Ефективността на маските със сол се дължи на химическия състав на този необичаен хранителен продукт. Попадайки върху кожата, кристалите на солта проникват дълбоко, дразнят клетките и ги принуждават да се регенерират по-активно. Същите тези кристали, "пътешествайки" по кожата, прилепват към мръсотията и при измиване се отстраняват заедно с нея. 

Йодът дезинфекцира и убива бактериите. Минералите в състава на морската сол активно участват в процесите, които протичат под повърхността на кожата и ги активизират. Оказвайки подобно прекрасно въздействие, маската със сол не само ще изчисти лицето ви, но и ще го подхранва и ще се грижи за него. 

Добавете малко сол към зехтина, нанесете получената смес на лицето си за 2 минути, след което измийте с топла вода. Подобна регенерираща скраб е много полезна за кожата. 

Ако случайно имате разни в устата или ви мъчи зъбобол, разтворете малко сол в топла вода. Ще получите великолепна вода за уста. Жабурете се, задръжте за няколко минути разтвора в устата  си, след което изплакнете.  

Ако смесите сол и сода за хляб, ще получите ефективно средство, с което да избелите зъбите си. Трябва обаче да знаете, че то е много абразивно и за да не повредите емайла на зъбите си, не трябва да го използвате много често. /jenata.blitz.bg

Коментирай

Алабалски

Алабалски 26.01.2020 17:58

Аз си цопвам х уя в солена вода преди секс и освен , че става твърд като стомана , но и предпазвам жената от рак на шундата ѝ!