Лекари категорични: Това е най-правилният начин за съхраняване на храната в хладилника

Правилната им подредба и съхранение е от ключово значение за свежестта им, което пък оказва пряко влияние върху ползите им за организма

https://jenata.blitz.bg/dom-i-semeystvo/lekari-kategorichni-tova-e-nay-pravilniyat-nachin-za-sahranyavane-na-hranata-v-hladilnika Jenata.blitz.bg
Лекари категорични: Това е най-правилният начин за съхраняване на храната в хладилника

Да се храниш само с прясно приготвена храна е истински лукс. В съвременния свят никой нямаме време да стои до печката всеки ден, а редовното поръчване на готови ястия излиза доста скъпо. Ето защо трябва да съхраняваме всички храни в хладилника.

На пръв поглед изглежда, че от това няма нищо по-лесно - хвърляш храната вътре и забравяш за нея.

Оказва се обаче, че правилната подредба и съхранение на продуктите е от ключово значение за свежестта им, което пък оказва пряко влияние върху ползите им за организма. 

Идеалната организация на хладилника допринася за здравословното хранене и минимизира брака, категорични са лекарите. 

На това място може да съхранявате хляба с месеци, без да мухлясва!

По думите на специалистите, храната не трябва да се съхранява повече от четири дни, което означава само едно - че не е нужно да се запасявате с продукти за седмица напред, тъй като в крайна сметка ще се наложи да ги изхвърлите. 

Освен това е изключително важно правилно да се разделят местата за съхранение в тези домакински уреди. Най-горният рафт е подходящ за съхранение на готови ястия, средният - за млечни продукти и закуски на средния рафт, а долният - за  сурово месо и риба.

Мястото на плодовете и зеленчуците е в  чекмеджетата. 

Лекарите казват още, че храната трябва да се съхранява в прозрачни контейнери, за да се вижда по-добре съдържанието на хладилника.

Сложете чаша вода в хладилника и ще се удивите от резултата

Те също така препоръчат да се използват възможно най-малко преработени храни и хладилникът винаги да е наполовина празен.

Умерените хранителни запаси, по думите им, насърчават здравословното хранене, свежестта на продуктите и разхищаването на храна.

Не забравяйте: хладилникът е помощник в поддържането на здравословен начин на живот, а не склад за провизии. /jenata.blitz.bg

 

Горещи

Коментирай