logo

Майка ми прави куп странни неща с утайката на кафето! Първо реших, че е луда, но после...

Майка ми прави куп странни неща с утайката на кафето! Първо реших, че е луда, но после...

От малка знам, че трябва да използвам всеки продукт до максимум, но тези неща направо ме шокираха

„Още от както бях малка мама ми повтаряше, че всеки продукт трябва да бъде употребен до максимум. С тази философия живея и до ден днешен. Но когато видях какви неща прави майка ми с утайката от кафето, което пие, реших, че е луда“, така читателка на jenata.blitz.bg споделя невероятни истории, на които е станала свидетел.

Жената, която изпрати писмо до фейсбук страницата на jenata.blitz.bg, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки, обясни, че майка й слага утайката от кафето в хладилника си, в тиганите, в който е готвила, върху косата си и по тялото и лицето си.

„Първоначално реших, че е луда. Естествено, че се притесних за нея, но щом ми обясни защо го прави започнах и аз да следвам съветите й“, споделя жената.

„Мама слага утайката на кафето в купичка, която след това пъха в хладилника. Каза, че това убивало неприятната миризма в хладилника. Пробвах и наистина е така“, споделя читателката на jenata.blitz.bg.

Тя поясни, че отново по съвет на майка й слага от утайката върху мръсните тигани. По думите й след това миенето им става много по-лесно: „Дори и скъпите препарати нямат толкова добър ефект“.

„Освен всичко друго мама сподели, че понякога след като измие косата си с шампоан слага и утайка от кафе върху мократа си коса, а след около 15 минти я отмива. Естествено бях скептично настроена и към това, но го пробвах. Направо онемях – косата ми стана копринено гладка, блестяща и мека. 

Освен всичко друго трябва да споделя, че от мама научих, че утайката от кафето е и отлична основа за скраб. Просто трябва да го смесите с малко морска сол и кокосово масло. Сместа може да я нанесете върху лицето си и по тялото – кожата наистина ще се изчисти и ще стане гладка, мека и ексфолирана“, споделя още читателката на jenata.blitz.bg, научила куп полезни триктеча от майка си за утайката от кафето. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Нина

Нина 11.04.2020 18:32

Моята майка наторява растенията с утайка та от кафе. Добре им се отразява:)

Тотални глупости

Тотални глупости 24.09.2021 0:07

Ама това се и очаква от този медиен парцал.