logo

Майка ми слага мокра кърпичка в пералнята, преди я мислех за луда, а сега...

Майка ми слага мокра кърпичка в пералнята, преди я мислех за луда, а сега...

Оказва се, че това е истински и страшно полезен лайфхак, който вече използвам и самата аз

Някой от вас виждал ли е неговата майка и баба да хвърлят мокра кърпичка в пералнята? Първата ви мисъл, когато чуете подобно нещо обаче може би ще е, каква за бога е тази поредна глупост. 

Двойка даде половин милион лева за ремонт, ще се шокирате как изглежда дома им

Майка ми правеше този трик и поне в моите очи изглеждаше нелепо. Когато обаче разбрах каква е целта на този лайфхак и го опитах, вече не пера по друг начин. Ползите са толкова много, че ще се хванете за главата.

Едва ли ви се вярва, че една мокра кърпичка може да го сътвори, но ето за какво става въпрос.

Като правило домакинята избира нещата, които ще пере, като ги сортира по цвят - бяло, черно или цветно. Отделно в машината се слагат памучни, вълнени, но и по-деликатни материи.

Невероятна промяна: Топ 10 зашеметяващи ремонта

Никой не прави подробно сортиране по материи. Ако една материя лесно понася измиването, то по други може да се образуват палети и ожулени ръбове. Случва се и неща от джобовете да попаднат в барабана - хартиени салфетки, билети и какви ли не други джиджавки. Те лесно се разтварят във водата, а частиците им попадат в разтвора и върху дрехите. 

Ако обаче поставите една мокра кърпичка в барабана на пералната машина, тя ще служи като филтър за замърсявания. Тя лесно събира дребни отпадъци, прах, мъх, вълна, конци и мръсотия. На края на прането изхвърляте салфетката в кошчето. 

Важно е да бъдат изпълнени няколко условия:

- Изберете кърпичка с по-плътна текстура, за да не се разпадне при прането. Добре е да заложите на антибактериални кърпички.

- Добре е кърпичките да са еластични, но само в едната посока.

- Добре е да нямат мирис и ароматът им да е неутрален. Не купувайте продукти с остра миризма, защото ще се пренесе върху дрехите по време на прането. 

- Кърпичките от плат няма да проработят, става въпрос само за мокрите кърпички. 

Двойка ремонтира стара къща почти без пари и шокира всички с резултата СНИМКИ

Как да ги използваме в прането?

Уверете се, че сте изпразнили съдържанието на джобовете на дрехите си, а след това в барабана на пералнята, заедно с прането, поставете една или две мокри кърпички. Изсипете препарата и омекотителя в отделението на пералната машина.

След приключване на прането просто изхвърлете кърпичката. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбуккъдето ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

голяма

голяма 26.10.2021 3:37

Тъпня

ЕБачёв

ЕБачёв 26.10.2021 3:42

Отвратителна тъпня!

Гого от Ходжемар

Гого от Ходжемар 26.10.2021 4:57

лайфхак - как се превежда

Гого от Ходжемар

Гого от Ходжемар 26.10.2021 5:06

лайфхак - как се превежда - такава парвенющина само у нас можете да срещнете - нещо ката COOL ЛАЙФСТАЙЛ по БТВ или като заведение FASTFOOD в което се хранят само българи. Такива надписи трябва да се правят И на български и за това трябва да има закон - простотията край няма.

Будала

Будала 26.10.2021 7:29

Освен пълната тъпотия на публикацията - какво значи на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК лайфхак ?

Бонго Бонго

Бонго Бонго 26.10.2021 8:23

Сигурно да хакнеш лайфа, тоест да изненадаш и надхитриш,но все пак има български хубави думи, защо са тия англицизми. Вкараха дори Локдаун защо?? Нямаме ли писменост, език??!