logo

Мистерия около гроба на принцеса Даяна, там се случва нещо скандално

Мистерия около гроба на принцеса Даяна, там се случва нещо скандално

Умишлено от кралското семейство са решили да не издават местонахождението му, но се притесняват от кошмар

Преди повече от 26 години почина любимата на мнозина Даяна Спенсър, жената, която светът помни като принцесата на Уелс и една от най-красивите, популярни и известни жени на 20 век. Тя загина при автомобилна катастрофа, докато бягаше от папараците с тогавашния си приятел Доди Ал Файед.

Появи се невиждана СНИМКА на покойната кралица Елизабет II

Даяна, дъщеря на Ърл Джон Спенсър, се омъжи за британския престолонаследник принц Чарлз на двайсетгодишна възраст, а приказната й сватба беше гледана по телевизията от невероятните 750 милиона души по света.

Веднага след като се омъжи за Чарлз, популярността на Даяна достигна невероятни размери. Новата принцеса привлече вниманието с външния си вид, модни комбинации и добра комуникация с британския народ.

Обожанието към Даяна бързо се превърна  в световна мания и в края на 80-те години принцесата се превърна в най-сниманата жена на 20 век, а медиите се заинтересуваха още повече, когато стана ясно, че бракът й с бъдещия крал е истински кошмар.

Мнозина обаче не знаят, че принцесата е извършила последната хуманитарна мисия в Босна и Херцеговина. И днес се помни лятото на 1997 г., когато Босна беше посетена от принцеса, която преди смъртта си се посвети на проблема с противопехотните мини, които убиваха гражданите на Босна и Херцеговина дори след войната. По време на визитата в Босна и Херцеговина принцесата не пожела да се свързва с политици. Вместо тях тя избра за домакини 15-годишните Мирзета Габелич, Мухамед Солянкич и Франя Крешич, пострадали от противопехотни мини.

Принцесата почина двадесет дни след посещението си в Б. Госна и Херцеговинаробът й не може да бъде посетен. Трагичната смърт на принцеса Даяна беше последвана от едно от най-големите погребения на 20 век. Два милиарда и половина души гледаха изпращането на принцесата по телевизията. Според някои сметки това е най-гледаното телевизионно събитие в историята на телевизията. Принцеса Даяна е погребана в Алторп, имението на семейство Спенсър.

Гробът й се намира на остров в езерото, но поради страх от разбойници и поклонници, той не е достъпен за обществеността. Не може да се снима или посещава, а снимката на гроба на най-популярната жена в света така и не стигна до вестниците.
 

Вместо мястото на гроба, феновете могат да видят и снимат голям паметник на принцесата, издигнат през лятото от нейния брат, граф Чарлз Спенсър. На паметника можете да видите силуета на принцесата, нейното име и годината на раждане и смърт. Чарлз Спенсър каза на репортери няколко пъти, че въпреки сигурността и факта, че островът на гробницата е затворен за обществеността, е имало многобройни опити за ограбване на гробницата, което само по себе си е ужасяващо и донякъде зловещо. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

Коментирай