Надникнете ли в тази приказна къщичка под земята, направо ще ахнете СНИМКИ

Надникнете ли в тази приказна къщичка под земята, направо ще ахнете СНИМКИ

Украсеният с килими 2,5-метров дом разполага с всички удобства: отопление, печка за готвене, тоалетна, сауна и дори гараж, в който Дан държи велосипеда си

Отдалеч това жилище наподобява резиденция на някой хобит. Но какво ще кажете, ако разберете, че в тази мъничка землянка живее американецът Дан Прайс? 

Някога той бил обещаващ фоторепортер и живеел в голяма къща в щата Кентъки. Но любовта му към научната фантастика и вълшебните светове преобръща живота му с главата надолу.

Прайс решава да остави съпругата и двете си деца в големия град, да се върне в родния си щат Орегон и да заживее в гората.

Първоначално живее в индианска колиба, след това си вдига малка куполна къщичка, която обитава няколко години.

Прекрачите ли прага на тази тясна къщичка, буквално ще онемеете СНИМКИ

После си прави малка колибка от брезови трупи.

Накрая се сдобива с лично „жилище“ в земята, изкопано на хълм и с изглед към красива поляна. Необикновената къщичка, която повече прилича на локация от "Властелинът на пръстените", му излиза 75 000 долара.

Украсеният с килими 2,5-метров дом разполага с всички удобства. Има си отопление, печка за готвене, тоалетна, сауна и дори гараж, в който Дан държи велосипеда си.

Всички завиждат на Мартин за чудната му къща от стари гуми и стъклени бутилки! СНИМКИ

Прайс не е откъснат от цивилизацията и разполага с интернет.  

Единственото нещо, което му липсва, е пералня. Но Дан е намерил изход от ситуацията и пере всичко на реката. 

Американецът не се оплаква, защото отдавна е свикнал с уединението.

Тази разкошна карета се оказа селска тоалетна! Надникнете ли вътре... СНИМКИ

И е категоричен, че да живееш в землянка е много по-добре, отколкото да работиш на две места, за да си платиш ипотеката. 

Той твърди, че животът под земята му позволява да спести малка сума пари от отопление в студения период от годината и климатик през лятото, защото температурата в дома му остава постоянна.

Двойка си купи помещение в изоставена пещера и го превърна в приказен дом (СНИМКИ)

По този начин годишните му разходи не надхвърлят 5 000 долара.

Вечер отшелникът се отдава на голямата си любов - книгите. И се опитва да пише научнофантастични романи. А денем ходи на работа. Длъжността му също е доста странна - уредник на местното гробище.

Въпреки че приходите на г-н Прайс не са големи, той разполага с достатъчно пари, за да си купува храна, градински инструменти и нови високотехнологични джаджи.

Талантлив дизайнер превърна старо бомбоубежище в луксозен апартамент СНИМКИ

"Когато се отървете от ненужните неща и сте готови да имате по-малко от останалите, печелите много повече, отколкото може да си мислите", категоричен е той. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай