logo

Направете това докато спите и ще се преродите

Направете това докато спите и ще се преродите

Оказа се, че с една обикновена кърпа можем да спрем появата на бръчки и да забравим за болките във врата

Много жени (че вече и мъже) почти ежедневно умуват как да спечелят борбата с годинките. Няма човек, който да иска лицето му да бъде белязано от куп бръчки? Но как можем да обърнем стрелките на времете или поне да ги забавим?

В повечето случаи на помощ идват тонове скъпи кремове и дори инжекции. Има обаче по-достъпни средства за предотвратяване на появата на бръчки по лицето. 

Именно затова преди време от jenata.blitz.bg споделихме няколко японски тайни за красота, по които българките полудяха. Освен това публикувахме и рецепта за маска със сол, която спира стареенето.

Но оказа се, че има и далеч по-евтин и ефективен начин. А за него ни трябва само една обикновена кърпа. Този трик набира все по-голяма популярност. 

Освен това хубавото на този трик е, че не е необходимо да отделяме много време от натовареното ни ежедневие, защото той се „прилага“ през нощта.

Всички знаем, че позата по време на сън до голяма степен определя бъдещето на нашата кожа. Например докато спите по корем или на една страна лицето ви буквално се отпечатва във възглавницата (и обратното). Не е изненадващо, че това води до появата на куп вертикални бръчки по лицето.

Край на мистерията: Ето защо някои хора се състаряват по-бързо

Освен това сънят отнема близо една трета от живота ни. Представете си как прекарвате години наред в сън в неправилна позиция и как това ще се отрази на лицето ви! 

Ето защо експертите силно препоръчват да се научите да спите по гърб.

Кърпа за помощ
Страхотен помощник в борбата срещу появата на бръчки по лицето е навита кърпа. Затова трябва да я поставите под врата си по време на сън. Забравете за въглавницата!

Ако спите върху навита кърпа тя не само ще спре появата на бръчки, но и ще укрепи мускулите на шията ви, а така и ще премахне болките във врата.

Освен това кърпата изпълнява и ролята на ортопедична възглавница, като същевременно има релаксиращ ефект.

Как солта премахва бръчките само за 5 дни

Как работи този трик?
Разпънете кърпата, а след това я навиите на руло. Трябва да легнете върху по-късата й част. За да не се развие докато спие може да завържете краищата й.

Пробвайте да спите по този начин и след време ще видите сами колко добре това ще се отрази на кожата на лицето ви, а в допълнение ще забравите и за болките във врата. Ако изпитвате неудобство първоначално започнете с по-голяма кърпа, но в последствие намалете размера й. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Мазню

Мазню 08.04.2021 9:37

Слагайте си вълнена кърпа между краката да ви топли.