logo

Направих това с мръсните кърпи и сега са като нови

Направих това с мръсните кърпи и сега са като нови

Те трябва да се перат само по специален, но и много лесен начин

Домакините много добре знаят колко трудно може да бъде прането на зацапаните кухненските кърпи. След няколко измивания те започват да избледняват, придобиват сивкав оттенък и върху тях се появяват петна, които е трудно или почти невъзможно да се премахнат. 

Все пак преди време от jenata.blitz.bg споделихме преди време защо една жена пере кърпите си в микровълновата.

Всички знаем, че след като кърпата загуби „предишния си блясък“ тя трябва да бъде сменена с нова, но защо да пръскаме куп пари, след като може да направим така, че старите кърпи да изглеждат като нови.

Сложих натрошен аспирин към мръсните дрехи и се шокирах!

„Оказва се, че има начин да не направите това, а да върнете ленените изделия в първоначалния им вид. При това този трик е много прост и евтин“, сподели читателка на jenata.blitz.bg, която сподели опита си с нас на фейсбук страницата на jenata.blitz.bg, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки.

Старите кухненски кърпи трябва да се перат само по специален, но и много лесен начин.

„За да върнете продуктите в първоначалния им вид ще ви трябва вода (5-6 литра), прах за пране (⅔ чаша), белина (2 супени лъжици) и растително масло (2 супени лъжици).

Американски способ да направите бялото пране снежнобяло СНИМКИ

Налейте вода в голяма тенджера, оставете да заври и свалете от огъня. След това добавете определеното количество растително масло, прах за пране и белина към течността. Разбъркайте добре и внимателно: разтворът ще започне да се пени силно“, предупреждава читателката на jenata.blitz.bg.

Тя допълва, че трябва са поставите кърпите в тенджера с разтвора, сложете й капака и изчакайте докато течността се охлади (за 4-5 часа, за предпочитане през нощта). 

Започнах да слагам пяна за бръснене в пералнята и се шокирах!

„След изтичане на определеното време остава само да извадите кърпите и да ги изплакнете обилно.

Кухненските кърпи след такова измиване придобиват свеж вид, сивкавият оттенък и петна изчезват“, категорична е читателката ни. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай