Най-големият мит, свързан с варенето и беленето на яйца

https://jenata.blitz.bg/dom-i-semeystvo/nay-golemiyat-mit-svrzan-s-vareneto-i-beleneto-na-yaytsa Jenata.blitz.bg
Най-големият мит, свързан с варенето и беленето на яйца

Всяка дама е варила яйца. И всяка е изпитвала затруднения щом тръгне да ги бели. Е, ето го и най-големият мит, който всяка жена е чувала: "За да направите яйцата лесни за белене, трябва да ги поставите в студена вода след готвене". 

Знае, че си е почти форма на изкуство да обелим лесно и перфектно яйцето. Но да го потопите в студена вода не е достатъчно.

Според майсторите готвачи трябва да потопите свареното яйце във вряла, а не в студена вода. Звучи странно, но наистина работи. Въпреки това, трябва да сте внимателни, защото при различни температури, яйцата могат просто да се счупят.

Ето още няколко тайни:

Колкото по-свежо е яйцето, толкова по-трудно е да се отлепи черупката.
Готовите яйца трябва да се поставят в ледено студена вода за най-малко 15 минути, след което да се почистват под студена течаща вода.
За да сте сигурни, че яйцата 100% няма да се счупят, опитайте да ги приготвите в двойки.


Заключение: Митът за студената вода работи, но само ако всички други правила са спазени./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбуккъдето ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи