logo

Най-мръсното нещо в кухнята е... гъбата

Най-мръсното нещо в кухнята е... гъбата

Опасностите в кухнята се множат. Вече ви разказахме колко е опасно да имате само една дъска за рязане. Оказа се, че всеки ден се докосваме и до друга гнусна опасност - кухненската кърпа. И сякаш това не е достатъчно. Сега се оказа, че гъбата, с която уж чистим също е доста мръсна.

Като нищо вашата гъба може да е най-мръсното нещо във вашата кухня. Използваме я за миене на съдове, саксии, дъски за рязане и за изтриване на разливи и трохи.

Трябва да знаете, че най-добрият начин да дезинфекцирате гъба е микровълновата печка. И спокойно после има как да измиете микровълновата до блясък при това лесно и само за пет минути.

Но да се върнем на гъбата - просто я измийте добре и поставете мократа гъба в микровълновата фурна за една до две минути при ниска мощност. Не забравяйте да наблюдавате внимателно процеса: незабавно изключете микровълновата печка, ако видите дим. Не забравяйте, че гъбите, които имат метални подложки или елементи в себе си, никога не трябва да се хигиенизират с този метод.

Ако искате да сте безупречни във всяко отношение, то трябва да ви напомним, че има уникална и лесна домашна рецепта, благодарение на която цялата ви кухня може да блесни от чистота.

Коментирай