logo

Никога не хвърляйте тези 11 неща в тоалетната - ще стане страшно и ще се изръсите здраво за водопроводчик!

Никога не хвърляйте тези 11 неща в тоалетната - ще стане страшно и ще се изръсите здраво за водопроводчик!

Хората хвърлят всякакви неща в канализацията и тоалетната чиния. Сред най-неприятните, които водопроводчиците откриват, са пластмасови бутилки, тухли и дори дрехи. Разбира се, обикновените хора няма да се опитват да се отърват от нещата си по този варварски начин. Но кой би помислил, че дори най-безобидните неща, като например зъбният конец или маската за лице, могат да запушат тръба?

Сега ще ви представим списък с неща, които в никакъв случай не трябва да хвърляте в тоалетната, защото после ще стане страшно и ще се изръсите здраво за водопроводчик.

1. Тоалетна хартия

Има много дебати относно това дали е добре да се хвърля тоалетна хартия в тоалетната. Повечето експерти смятат, че това няма да навреди, ако живеете в обикновена къща или в жилищна сграда. Ако обаче има септична яма,то не трябва да изхвърляте нищо в канализацията.

Всъщност в различните страни хората имат различно отношение към това. Вечният пътуващ -  Мат Китсън направи цял уебсайт, където разказва за страните, в които не бива да правите това.

2. Конци за зъби

Зъбният конец се състои от влакнест материал, поради което може да се натрупва в тръбите и да ги запушва. Също така, изхвърлянето на зъбни нишки надолу в канала не е екологично чисто. Синтетичните влакна не се разлагат и увреждат околната среда.

3. Дъвки

Дъвката не се разтваря във вода и може да се залепи към тръбите и да образува запушване. Ето защо никога не трябва да се отървете от нея по този начин.

4. Риба

Изглежда, че това е наистина често срещано нещо - да хвърлите мъртвите риби в канализацията. Това обаче изобщо не е добра идея, тъй като мъртвите тела могат да задръстят тръбата.

В Канада властите поискаха от гражданите да не хвърлят жива риба в канала, защото, когато накрая достигне до езерото, в което се излива, става страшно.

5. Лепенка за рани

Тя се се състои от много различни неща - восък, гума и други съставки. Такъв "коктейл" не се разтваря във вода и може да запуши тръбите във вашата къща.

6. Контактни лещи

Контактните лещи са изработени от полимери, които не се разлагат в продължение на много години. Разбира се, малката леща вероятно няма да запуши тръба, но определено ще навреди на околната среда. Експертите изчисляват, че всяка година повече от 20 тона контактни лещи завършват в канализацията и замърсяват водата.

7. Котешки изпражнения

Канализационната система трябва да ни помогне да се отървем от изпражненията, а котешките изпражнения не са изключение. Експертите обаче не препоръчват да се изхвърлят в тоалетната. След няколко часа те ще се втвърдят и ще се залепят някъде в тръбата. Не забравяйте, че тези неща трябва да се изхвърлят в кофата за боклук.

8. Белина

Тя може да повреди тръбите, ако я използвате твърде често. Всъщност не е нужно да миете тоалетната си всеки ден с такива препарати - вместо това можете да използвате оцет.

9. Маски за лице

И те не трябва да се хвърлят в канализацията. Малките частици в крайна сметка ще се натрупват във вътрешността на тръбите и ще направят огромно запушване. Горният слой на маската трябва да се отстрани с парче плат, а останалите малки частици да се измият с вода.

10. Чаени пакетчета

Въпреки факта, че пакетчетата от чай изглеждат напълно безвредни, те всъщност не са. С течение на времето се натрупват вътре в тръбите и образуват запушвания, които са много трудни за отстраняване.

11. Пластмасови торбички

Дори най-малките парчета пластмасови торбички могат да бъдат опасни - те образуват запушвания и, разбира се, те са наистина опасни за околната среда./jenata.blitz.bg

Коментирай

Тъпанар

Тъпанар 17.09.2018 12:53

Аз само лайната си фиргам ф кенефата

су2с

су2с 01.03.2019 9:24

кой идиот хвърля найлонови торбички в кенефа