logo

Никога няма да посмеете да влезете в дома си с обувки, ако прочетете какво ви чака всъщност!

Никога няма да посмеете да влезете в дома си с обувки, ако прочетете какво ви чака всъщност!

Все още се случва да се борите със себе си и мързела дали да влезете у дома с обувки?

Е, следващите редове ще ви дадат достатъчно убедителни доводи, заради които дори и за момент няма да си помислите да влезете в жилището си с обувките, с които до преди малко сте били навън.

Унищожават настилките в апартамента

Тежките ботуши, токчетата и пясък по подметката просто драскат подовите настилки: паркет,  ламинат и плочки. В резултат на това подовете се износват по-бързо, макар че отначало това е незабележимо.

По подметката остават токсични вещества

Вещества, с които се обработват пътищата изпускат много отровни вещества. Ако си позволите да ходите из жилището си, без да сваляте обувките си, то ще замърсите много жилището си и ще допуснете образуването на токсични вещества, които с течение на времето ще замърсят въздуха.

Мръсотия

Разбира се, не всичко, което вкарвате с обувките си в къщата си е токсично. Но едва ли ще спорите, че обувките ви пренасят много мръсотия. Колко пъти обаче трябва да измиете пода, за да почистите напълно вкараните бактерии? Добре е да имате две черджета - едно пред вратата и едно след врата, за да намалите мръсотията, която вкарвате в дом си.

По подметките се натрупват вредни бактерии

С този факт едва ли ще спорите, ако си спомните местата, които сте посетили през деня: метрото, подземните проходи, обществена тоалетна и т.н.. И това означава, че на подметката имате какви ли не бактери.

Ходенето бос е полезно

Кецовете и другите спортни обувки трябва да поддържат крака и да облекчат натоварването на гръбначния стълб и ставите. Понякога обаче е добре да стимулирате кръвообръщението си. И какво ще ви помогне сторите това? Ходенето бос!

Може да притесните съседите

Едва ли сте се замисляли, но определено ако имате дървени подове и тръгнете по тях с токчета, съседите ви направо ще изпищят от шума. Кой иска да има лоши отношения с хората, с които дели един блок?

Ще се отпуснете

След като цял ден сте ходили напред-назад с тези обувки, искате да ги оставите на краката си, за да ви задушават? Отпуснете се и просто се насладете на релакса с пантофите у дома./jenata.blitz.bg

Коментирай

Kuku

Kuku 31.07.2018 13:28

Tezi otkriha toplata voda ! Mersi za novinata !