logo

Опасни растения, които трябва незабавно да махнете от дома си

Опасни растения, които трябва незабавно да махнете от дома си

В никакъв случай освен това не е добре да има кактус в стаята на младо момиче

Стайните цветя може да са много красиви. Основната идея те да присъстват в дома ни е да ни донесат положителни емоции. Всъщност обаче не всички са така безобидни, колкото си мислим.

Двойка имаше обикновена селска плевня, след як ремонт я превърнаха в шикозна вила за 1 милион долара (СНИМКИ)

Поверия гласят, че не е редно например жена да украсява дома си и да отглежда катерещи се растения като бръшлян или лозя. Това променя енергията на жилището и може да остави представителката на нежния пол вдовица, смятали дедите ни.

В никакъв случай освен това не е добре да има кактус в стаята на младо момиче. Той възпрепятства брака. Мястото им е до компютъра или пък телевизора.

Чарлз си купи старо изоставено училище, запретна ръкави и... (СНИМКИ)

В допълнение към народните поверия има и доказани с факти опасни ефекти на някои растения. Списъкът наистина е дълъг. Преди да си вземете каквото и да е растение, по-добре да проверите дали то няма да окаже неблагоприятно въздействие върху вас, здравето ви и финансовото ви благополучие.

Лилия

Красивите миниатюрни лилии, които много дизайнери използват за декорации, не трябва да са в дома ви. Те имат прекалено силен аромат, който е опасен за хора, които имат алергии или са астматици. На напълно здрави хора може да причини замаяност или мигрена.

Мартин се срамуваше от старата си къща, но след 5-дневен ремонт и съседите му завиждат

Аглаонема

Наличието на такова цвете в дома ви може да доведе до отключване на психични разстройства или поява на сърдечни и кожни заболявания.

Арекова палма

Тя е много красива, но по-дългосрочното й отглеждане води до проблеми със сърцето и дишането. Може да се развият различни алергии и астма.

Тази приказна къщичка е само 27 м², но надникнете ли вътре... (СНИМКИ)

Дифенбахия

Сокът на тези цветя, ако бъде погълнат, води до много тежки изгаряния. Опасен е за очите. При поглъщане предизвиква отравяне. Това цвете не бива да присъства в дома на семейства с деца и домашни любимци.

Папрат

Те буквално изсмукват положителната енергия от дома ви и в същото време носят нещастие.

Тази къща струва $7,6 млн.! Мислите, че е скъпо? Само надникнете вътре и... (СНИМКИ)

Фикус

Тези цветя сякаш пъдят мъжете от живота ви. На някои места дори им казват „вдовици“.

Здравец

Той причинява главоболие. Освен това сокът му е токсичен и опасен, ако влезе в контакт с кожата или храносмилателните органи./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай