logo

Павел ремонтира кухня от 5 кв. метра и я превърна в райско място за всяка домакиня!

Павел ремонтира кухня от 5 кв. метра и я превърна в райско място за всяка домакиня!

Малката кухня може да се окаже много функционална. В следващите редове ще разберете как един мъж е ремонтирал кухнята си от 5 кв.м. и я е превърнал в помещение за чудо и приказ.

Павел се нанесъл в стар панелен блок и веднага запретнал ръкави. Той започнал първо с ремонт на кухнята, която изглеждала буквално потресаващо. Първата му цел била да смени стария дървен под и да стигне до бетона. Следващата стъпка бе да постави върху пода  екструдирана полистиролова пяна с дебелина 2 см., която се използва като лепило за плочки. След това Павел постави отгоре шперплат с дебелина 10 мм с помощта на дюбели. После той трябваше да постави просто балатум.

Павел реши да направо окачен таван. Той измайстори метална рамка на две нива. След това грундира, сложи гипсокартон и направи замазка с гипс 3 пъти.

След като подът и таванът бяха готови, Павел се замисли за мебелите.

Изборът му падна на ъглови шкафове, по точно с L-образно оформление. Според него най-удачно бе да се спре на малка маса, която да може да влиза под плота, който пък да се използва за готвене.

За мебелите Павел се обърнал към свой близък приятел, който изработил шкафовете според русинките му.Долните шкафове са тъмни, а горните светли, защото според Павел така кухнята изглежда много по-добре и по-голяма.

На противоположната срещу мивката стена той реши да сложи рафтове, върху които може да съхранява подправки или други дребни предмети, които да внасят уют в кухнята,

Павел реши да замени завесите с щори, които предпазват стаята от пряка слънчева светлина.

Така тази кухня от развалина се превърна в приказка за всяка домакиня, а и в трапезария./jenata.blitz.bg

Коментирай

Дедо поп

Дедо поп 10.10.2018 7:15

Павел направи най голямата простотия да сложи тоя дървен под покрит с балатум който след 2 год. ще стане на тор.

НАСКО

НАСКО 10.10.2018 8:36

Какво можеш да очакваш от руснаци! Сдялано! С болшой топор!

ХХХ

ХХХ 10.10.2018 10:47

пълна "рашън" простотия!

много глупава идея

много глупава идея 10.10.2018 11:24

Тези тапетчета зад печката и мивката ще станат целите в мазни петна и капки. Явно Павел няма намерение да готви в тази кухня. Да не говорим, че кухнята е с едно шкафче. Къде ще стои посудата?

stan

stan 10.10.2018 17:14

трябва да си левичар ако миеш чиниите в този ъгъл...

Гошо

Гошо 10.10.2018 21:42

Ама верно е простотия.чудя се колко трябва да си умен за да се прехласваш по това.не смея и да си помисля в какъв уют живеят близачите.