logo

Поличба: Ето какво значи гълъб да кацне на прозореца ви

Поличба: Ето какво значи гълъб да кацне на прозореца ви

А вие наехте ли за тези знамения, предавани през поколенията

Появата на гълъб на прозореца ни не е най-често срещаното явление, въпреки че в градовете ни има доста от тези пернати. Все пак подобно нещо винаги привлича вниманието ни. 

4 грешки в дизайна на банята, които я правят изключително неудобна

Още преди много векове предците ни са забелязали, че има връзка между посещението на тези пернати гости и последващите промени в собственика на дома, на чиито прозорец са кацнали. 

Смята се, че символът на мир, любов и вярност всъщност носи определена поличба, защото гълъбите усещат нещата много по-добре. Те не случайно биват наричани ангели-хранители и винаги предупреждават за предстоящи събития. 

Дали гълъбът е нечия душа

Много езотерици и други специалисти, работещи с енергии, твърдят, че душите на нашите починали роднини идват при нас след смъртта под формата на птица или пеперуда. Така те предават посланието на онези, на които им липсват, роднини и приятели, преди окончателно да напуснат нашия свят.

Ако малко преди гълъбът да се появи на прозореца, сте загубили някой близък и птицата изглежда не иска да отлети, дори ако я прогоните, и внимателно ви разглежда, може би това е последното сбогом.

Ако в живота ви не са се случили трагични събития, се смята, че гълъбът носи вест за промяна.

Гълъб на прозореца и различните поличби

- Ако птицата бие и чука по прозореца, опитва се да влезе в къщата - промените ще бъдат съдбоносни. В някои източници това поведение на гълъб се тълкува като предвестник на продължителна болест или дори смърт на един от членовете на домакинството. Не я допускайте в дома си.

- Ако гълъб влети в къщата, държеейки нещо в клюна си, то няма от какво да се страхувате, това означава, че семейството ви ще се увеличи. 

- Ако кацне на прозорец, където седи младо момиче - тя скоро ще се омъжи

- Ако ходи спокойно по перваза, очаквайте посещение на приятел. 

- Ако животното изглежда уплашено, то вероятно ви предстои кавга или неприятност. 

- Ако един гълъб често каца на прозореца ви, то значи че ви пази и домът ви е защитен. 

- Ако гълъбът гука на прозореца - чака ви романтична среща./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Мотиката

Мотиката 06.03.2023 13:21

Какво означава ли,ами това че ще се издвъка на перваза и ще трябва да го почистиш друго няма.....????

гАлАбин

гАлАбин 06.03.2023 15:09

От както започнаха да си търкат насраните задници в стъклата на прозореца, не гадая по гълъби ! Гадая по коришки и рисунки по стъклата.

anonimen

anonimen 06.03.2023 19:22

abe da vi kajem istinata tva mi prilicat povece na gugutki sas golemi putki deto ednata bastai si tupa po dupeto apa drugata napravo si ya ebeeeeeeee a kak e filma

Летящи

Летящи 06.03.2023 21:11

плъхове са това гълъбите! Разнасят всякакви болести, затова в цяла Европа е забранено да ги хранят и всички паметници са овързани с бодлива тел, че да не серат на воля.

Клъф

Клъф 09.03.2023 7:45

Клъвнал го юнашки право в окото

Диана

Диана 25.03.2023 18:41

Преди 13 г. на терасата ми се появи гълъб ,четири дни чукаше настоятелно по стъклото ,давах му храна ,но не го пуснах в къщи . Мъжът ми по това време беше в болницата тежко болен и след десетина дни почина.След тази статия разбрах какво е означавало.