logo

Рецептите на Линда: Ето с каква вкусотия глези Кирил Петков у дома

Рецептите на Линда: Ето с каква вкусотия глези Кирил Петков у дома

Тя е решила да издаде първата си книга, която е пълна с различни предложения в кухнята

Съпругата на бившия премиер Кирил Петков - Линда Маккензи-Петкова - издава първата си готварска книга с рецепти без глутен, захар и мляко,  подходящи за хора с хранителни алергии и здравословен начин на хранене, съобщават издателите от „Книгомания“.

Книгата излиза в две издания – на български и английски език, с дизйан на Тодор Манолов. Фотограф на корицата е Костадин Кръстев-Коко, а в изданията са използвани снимки на Любомир Асенов, Виктор Попов, Слав и Хубен.

Преводът на българското издание е на Людмила Слокоски.

Линда Маккензи-Петкова е създател и двигател на сладкарница. Своето кулинарно пътешествие започва от остров Ванкувър с рецептите на семейството си, чиито корени са от Нова Скотия, Онтарио и Германия, преминава през Брюксел, Торонто, Бостън и завършва в България.

За радост на трите си дъщери – Ванеса, Ема и Ани, както и на съпруга си Кирил Петков, винаги успява да ги изненада с прекрасна и здравословна храна, посочват издателите.

В „Кулинарният свят на Линда“ са включени 70 рецепти, обособени в раздели „Закуска по всяко време“, „Салати“, „Супи“, „Сандвичи“, „Предястия/дипове“, „Основни ястия“.

С личния си опит Линда показва как да се мисли извън рецептата и как да се съчетават съставките, за да се получите здравословно блюдо с вкус. Някои от любимите й рецепти, които можете да се опитат в сладкарница, също са публикувани в изданието.

„Представям ви традиционни семейни ястия, има и кулинарни изкушения за празници.

Всички те са любими на семейството ми и са приготвяни по различни поводи. Това е нашата история, разказана от мястото, което всички у дома обичаме – кухнята. Надявам се да намерите нещо ново, което да ви вдъхнови, и да изградите свой кулинарен свят.

Моят съвет е да не се страхувате да експериментирате. Събирането им в книга всъщност е доста удобно за мен, защото вече ще трябва да отварям само една кулинарна книга, вместо някоя от многобройните си тетрадки с рецепти, които буквално се разпадат и са целите в петна от употреба.

За мен, тайната на великолепното ястие се крие в истински добрите продукти. Сезонни, пресни, местни. България в това отношение има едни от най-чудесните плодове и зеленчуци“, разказва Линда Петкова.

„Тази книга е семейна – нашите рецепти и история!“, казва тя и отваря вратите на дома и на кухнята си за хората, които имат интерес към здравословната кухня или пък за онези, които търсят кулинарни експерименти. В книгата има и от двете, а най-силно се усеща присъствието на семейството като център на всички кулинарни, географски и лични приключения, допълва тя.

 

Коментирай

Бай Ху

Бай Ху 03.06.2023 14:21

Да научи Лена да прави такива палачинки на малкия ПараПетко.

Канадска гъска

Канадска гъска 03.06.2023 15:48

Как можа да вземеш за мъж тая карикатура

.....

..... 04.06.2023 5:17

Явно ти си най-простата канадка,щом си с тоя мюнхаузен !!!

Мишо

Мишо 04.06.2023 18:18

Четох коментарите : Злоба жалко Ще си купя книгата и дано си хапна нещо вкусно и сладичко На всички добри хора здраве и приятен апетит

ТИКВЕТО

ТИКВЕТО 19.06.2023 11:42

ДА ПОЧЕРПИ БОРИСОВ С ТИКВЕНИК

СУПЕТО

СУПЕТО 19.06.2023 11:52

КИРЕ КАЖИ НА ЛИНДА ДА НАПРАВИ НА ЧИЧО ТИ МУНЧО ЧЕКИСТА БОРШ ПО КРЕМЪЛСКИ И ДА Е ПО ГОРШТ ТА ДА ГО ДУХА