logo

С тези малки тайни ще кажете "сбогом" на упоритите петна по любимите си дрехи

С тези малки тайни ще кажете "сбогом" на упоритите петна по любимите си дрехи

На всеки се е налагало да се прости завинаги с любима дреха заради малко петънце, което не иска да излезе по никакъв начин. Но днес всичко се промени! С тези полезни съвети ще се избавите от различни петна, които са съсипали дрехите ви. Те ще ви помогнат да съхраните тоалетите си чисти и да им се насладите още дълго време.
 

Как да премахнем упоритите петна от дрехите?

Препарат за миене на съдове

Наслаждавате се на сладоледа, но той започва да се топи и изведнъж забелязваш петно на новата си рокля. Вече няма място за притеснение, защото петното може да се отстрани много лесно. Просто натопи дрехата в студена вода, остави я да кисне 10 минути, прибави малко препарат за съдове, а след това просто изплакни.

 

Амониев алкохол

След разходка сред природата, по дрехите ти може да се появят петна от какво ли не. Мазното петно например ще ти напомня цял живот за изяденото навън шишче. Ако то все още е прясно, може да го натриеш със сол, тя обезмаслява тъканта. За по-упорити петна задължително използвай амониев алкохол.

 

Аспирин

По белите ви дрехи има жълти петна от пот? Отстранете ги с аспирин! Сложете в чаша топла вода 4 счукани таблетки. Излейте разтвора върху петата и оставете да действа върху дрехата за 2 часа и изплакни. От жълтите петна няма да има и следа.

 

Мляко

Ако смесиш 1 л. мляко с 2 супени лъжици сок от лимон, ще се получи отлично средство, което ще ви отърве веднъж завинаги от петната от ягоди. Оставете дрехата за 2 часа в разтвора, след това изплакнете. Накрая изперете дрехата с прах за пране и ... Петното вече го няма!/jenata.blitz.bg.

Коментирай