logo

С тези прости трикчета ще се отървете от мухъла и лошата миризма в пералнята

С тези прости трикчета ще се отървете от мухъла и лошата миризма в пералнята

За да се радвате всеки път на свежо и безупречно пране, е изключително важно този уред да се почиства редовно

Пералнята е незаменим помощник, който значително улеснява живота на съвременната домакиня.

Твърдостта на водата, влагата в барабана и образуването на котлен камък обаче могат да причинят повреда на оборудването и да го извадят от строя. Затова е и изключително важно този уред да се почиства редовно. Само така той ще ви служи дълго и всеки път ще се радвате на свежо и безупречно пране.

Мухълът в пералнята също е доста неприятно явление, с което се сблъскват по-голямата част от потребителите. Той поразява гумените елементи на машината, развива се върху помпата и в контейнера за препарат. Лошата миризма от пералнята пък е първият признак на появата на мухъл.

Пералнята ви свети за секунди, тайната е в този метод

Как лесно да се отървете от тези неприятни проблеми разкри експертът Карън Бариган. 

По думите на специалистката, трябва само да добавите прах в празния барабан и да пуснете пералнята на програма за пране при температура около 60 градуса, пише  Express.co.uk.

"Опитайте се да зададете възможно най-висока температура, за да убиете микробите и да премахнете всякакви отлагания", съветва Бариган.

Никой не чисти това място в пералнята, а това може да я съсипе ВИДЕО

Освен това в барабана може да поставите лъжица сода за хляб и да налеете оцет в отделението за препарат, което в края на цикъла на пране трябва да се почисти добре - например с четка за зъби.

"Поради факта, че контейнерът за прах винаги е затворен, мокрият препарат остава в него за дълго време, което в крайна сметка може да доведе до мухъл и лоша миризма на дрехите", отбеляза експертката. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

специалист

специалист 28.05.2023 9:08

Оцетът разрушава уплътнението на пералнята. Ползвайте препарати предназначени за почистване на перални.