logo

Счетоводителка реши да ремонтира порутен 35-годишен апартамент, резултатът е изумителен! (СНИМКИ)

Счетоводителка реши да ремонтира порутен 35-годишен апартамент, резултатът е изумителен! (СНИМКИ)

Този апартамент е построен по индивидуален проект през 1985 година. Новият му собственик обаче реши да го преобрази и се обърна за помощ към дизайнера Татяна Николаева. Тя направи така, че на мястото на руините, да се появи място, което с чиста съвест може да се нарече „приказен” дом.

Жилището се намира в Москва. То е с размери 70 кв. Метра. В него вече живеят счетоводителката Олга и нейният син студент.

Преди 30 години този апартамент наистина изглеждаше страхотно. Когато обаче Олга купи жилището – подът се бе напукал, тръбите бяха изгнили. „Добре, че апартаментът е на последния етаж и имахме възможност за по-смел ремонт. Не знам как щяхме да сменим тръбите, ако имаше етажи над нас. Благодарение на една компетентна бригада работата вървеше със страхотен темп”, казва дизайнерката Татяна.

Мухълът бе свален от всякъде, полуразрушените стени бяха преустроени или изцяло премахнати. За да се скрие разликата в нивата, пък в апартамента са направени окачени тавани.

Това е антрето преди ремонта:

Татяна решила, че е уместно при входа да има повече пространство. Снежно белите стени изглеждат ненатрапчиво и дават широчина на стаята.

Всички мебели и украса в апартамента се избират от екологично чисти материали.

Дневна преди обновяване: 

Всички мебели в жилището са леки, с изключение на тези в офиса. Това дава на интериора усещане за чистота. Мебелите отварят пространството заради светлите си цветове, а така жилището изглежда много по-просторно.

Лаконският диван в хола, ако е необходимо, може да се превърне в допълнително легло. Стената над него е украсена с пейзаж от Венеция. „Олга много обича Италия и иска да запази спомените си от пътуването си дотам по този начин”, споделя още дизайнераката.

Стените в хола са покрити с венецианска мазилка с лек копринен ефект.

Кухнята преди обновяването изглежда тъмна и малка, затова дизайнерката решава да е съедини с дневната.

В трапезарията са поставени кръгла маса и столове. Тапицерията им е в тон със завесите.

Тапетите в кухнята са прекрасен акцент, който под слънчевите лъчи блести. Всичко там изглежда просто приказно.

До дневната има страхотна тераса. За да може тя да бъде използвана през зимата, дизайнерката решава да я изолира и остъкли.

Темата за романтиката си личи и в спалнята. Тя има тапет с традиционни орнаменти. Мебелите са леки – има бели завеси и декоративен текстил. Детайлите са избрани така, че да си личи, че това е място за почивка.

Офисът в апартамента се превръща в стая за гости. За него са избрани мебели от по-тъмно дърво. Диванът умишлено е толкова голям, за да може човек да поспи на него, само като махне възглавниците. Така се избягва и драскане на паркет от местенето на разни мебели заради разтягането на дивана.

За банята са избрани порцеланови плочки с оникс. Този материал е по пода, но и по стените. В нишата има рафтове и кутия за бельо. Под мивката пък е сложена пералнята./jenata.blitz.bg

 

Коментирай

lubo1682

lubo1682 23.10.2018 8:40

АБСОЛЮТЕН КИЧ

Сотир

Сотир 23.10.2018 10:09

Тази, сигурно е лична счетоводителка на някой руски олигарх! Едва ли със спестявания от заплата може да плати апартамента и такъв последвал ремонт! То и у нас правят такива ремонти и обзавеждания, стига да можеш да си платиш!

ПЕТЪР ВОЛГИН

ПЕТЪР ВОЛГИН 23.10.2018 11:18

Това е руски фейк. Модерните снимки са от другаде, магазини. Една от снимките я вкарах в гугъл по изображение, излезе че е рекламн-показна снимка на тапети.

Пандора

Пандора 23.10.2018 13:52

Колко история в старото жилище и колко студенина и усещане за музей в новото...

Московец

Московец 23.10.2018 14:59

Гледам Бай Ганьо го влече кочината. Завистлив е и подозрителен. Всъщност изненада ли е това за някого? Щях и аз да кажа, че е фейк, но на първата снимка се вижда как е изкъртена стена - възможно е новата кухня да е по-широка отпреди - на първата се вижда ъгловия диван.

Сульо Пулев

Сульо Пулев 24.10.2018 2:40

Московеца да ми го лапа целия!

...

... 24.10.2018 12:16

Съгласна съм с Пандора - едно жилище, порутено но с топлина и характер е превърнато в стерилен шоурум. И това бяло навсякъде според мен показва неумение за игра с цветовете.

здр

здр 30.01.2019 11:24

Къде са книгите?