logo

Софи показа как да почистим кухненската мивка до блясък само с помощта на…

Софи показа как да почистим кухненската мивка до блясък само с помощта на…

Всички знаем колко трудно е да отстраним петната от ръжда и мазно от нея, но спокойно – има лесно спасение

Почистването на дома определено не е много приятно преживяване. Но колкото и да не ни се иска да го правим, то е задължително. Все пак никой не иска да живее в кочинка.

Но именно в помощ на всички, които искат да почистят бързо, лесно и ефективно дома си, от jenata.blitz.bg често публикуваме страхотни съвети как може да стане това.

Домакиня натика фолио в канала на мивката и мрежата полудя! Ето защо ВИДЕО

Е, сега от jenata.blitz.bg ще поговорим за това как да върнем блясъка на кухненската мивка. Тук обаче става въпрос за коритата, които са от неръждаема стомана.

Всички знае, че тя понякога хваща котлен камък, има малки петънца от ръжда, а мазнината по нея доста трудно се отстранява. 

Оказа се, че за да й върнем блясъка не е необходимо да я търкаме до припадък или да даваме луди пари за скъпи и понякога опасни почистващи препарати.

Може да върнем блясъка на мивката от неръждаема стомана само със съставка, която всеки има в дома си.

Този страхотен съвет дойде от красивата американка Софи Хинчклиф, която стана известна в онлайн пространството като блогърката Mrs. Hinch.

И така – Софи каза какво да направим, за да се отървем от котления камък, ивиците и петна върху кухненската мивка от неръждаема стомана.

Гуруто по почистването каза, че можете да почистите мивка от неръждаема стомана до блясък с обикновена сода за хляб. 

Според нея натриевият бикарбонат действа като мек абразив, който разтваря плаката и мазнините, премахва замърсяванията и не надрасква повърхността на коритото. 

Г-жа Хинчклиф спомена още една полза от содата за хляб – тя действа като естествен дезинфектант. 

Тя добави, че ако искате да подобрите ефекта на продукта и да му добавите приятен аромат, можете да смесите содата бикарбонат с лимонов сок. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

ахмак доган

ахмак доган 20.04.2022 8:29

тая по ми мяза на милф в кухня,която ще се прави на изненадана ако водопроводчика и запретне комбинизона и я надупи.

3513,2

3513,2 20.04.2022 11:52

Божееее, тази как откри Америка в Америка!!! Нашите баби и прабаби от години ползват содата и не само за да си търкат мивките, а и много други места почистват. Освен това и при прането слагат.