logo

Солната лампа ще направи чудеса в дома ви! Вписва се отлично в интериора и...

Солната лампа ще направи чудеса в дома ви! Вписва се отлично в интериора и...

Тя е на голяма почит сред любителите на естествените материали

Със сигурност сте чували и чели много за солните лампи. Говори се, че тези впечатляващи светещи буци могат да превърнат всяка спалня в спа курорт.

Твърди се, че могат да пречистят въздуха, да наситят мозъка с кислород, да облекчат симптомите на разстройство и да укрепят имунната система.

Въпреки гореспоменатите ползи, много хора се отнасят скептично към тях, защото се вписват трудно в капризния интериор на домовете им.

dekoriko.ru

И допускат огромна грешка, защото солната лампа е истински хит след естествените тенденции в дизайна.

3 основни грешки в дизайна на интериора

Тя ще изглежда прекрасно във всеки дом, обзаведен в скандинавски стил, оригинално студио в бохо стил, както и при по-класическия интериор. 

dekoriko.ru

Солните лампи са се радват на голяма популярност сред любителите на естествените материали в интериора, както и при всички, на които не им е безразлично как са разположени мебелите в дома им. Освен това те винаги са били сред любимите вещи за декорация на специалистите по фън шуй.

3 начина да привлечеш късмета в дома си по фън шуй

dekoriko.ru

Както вече споменахме, освен отлично средство за допълнение към интериора, те са много полезни за здравето, защото йонизират въздуха и спомагат да се намали до минимум наличието на патогенни микроорганизми в жилището.   

dekoriko.ru

Солната лампа представлява парче натурална сол с уникална форма и текстура. Декоративните и лечебни солни бучки се добиват в мини. Лампите се изработват от солни кристали, извлечени от дълбочина около 600 метра и образувани в резултат на геоложки процеси, протекли преди милиони години.

dekoriko.ru

В кухия блок се поставя електрически елемент, състоящ се от лампички и рамки, монтиран върху метална пружина. Подобна лампа изглежда много оригинално и красиво и осветява стаята в уютна оранжево-розова или зеленикава светлина. 

dekoriko.ru

Солната лампа е естествен йонизатор на въздуха, който повишава нивото на отрицателните йони. Ефектът на йонизацията се усилва с нагряването на солния блок от лампичката във вътрешността му. 

Три фундаментални грешки, които често допускаме при оформянето на интериора

Помислете си за растенията, които отглеждате в дома си заради йонизиращите им свойства. Солната лампа ще бъде идеално допълнение към тях.

dekoriko.ru

Отрицателните йони, излъчвани от солна лампа, помагат за пречистване на въздуха в помещението, оказват положителен ефект върху кръвоносната и дихателната системи и укрепват имунната система на организма. Минералите, които се съдържат в солта оказват допълнително положително влияние върху здравето на горните дихателни пътища.

10 безпогрешни идеи, с които ще добавите уют в спалнята си (СНИМКИ)

Почитателите на солните лампи твърдят, че една подобна вещ в спалнята помага за намаляване на риска от алергии и минимализира симптомите им. 

dekoriko.ru

Освен това една солна лампа в спалнята ще подобри значително качеството на съня, тъй като отрицателните йони осигуряват повече кислород на мозъка, което от своя страна прави нощната почивка много по-ефективна. 

С тези прости трикчета ще превърнете спалнята си в най-еротичното място на света (СНИМКИ)

А две солни лампи с естествена форма, разположени от двете страни на леглото, изглеждат изключително стилно.

dekoriko.ru

Каква солна лампа да изберете? Разбира се, тази, която ви съблазнява най-много с уникалната си форма и цвят. Добре е да знаете, че експертите свързват нейния размер с действието, което оказва. 

dekoriko.ru

Лампа с тегло между 5-7 кг. е предназначена за стаи до 15 квадратни метра, а солен блок с тегло около 3 кг. - за помещения, чиято площ не надхвърля 12 кв. метра.  

Формата и видът на солната бучка се определят според индивидуалните предпочитания. Гамата от лампи е много голяма - от груби сурови форми до гладки и перфектни сфери или пирамиди. При някои модели яркостта на светлината може да се регулира. Ако смятате да я поставите в детската стая, най-добре е да изберете точно такъв модел.

12 неща, заради които в дома ви цари вечен безпорядък (СНИМКИ)

Ако избирате лампа за бюрото си, помислете за лампа с USB конектор, който може да бъде свързан към компютъра.

Кабелът на лампата трябва да бъде достатъчно дълъг, за да не се ограничавате в местенето й.

И накрая, преди да я купите, помолете продавача да я включи. Ако всички слоеве по минерала са видими, солната буца е естествена. Запомнете: малките недостатъци и дефектите показват естествеността на минерала. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

kent

kent 12.05.2019 19:49

Трябват ти пари? Вземи ги !Опитай късмета си сега ! https://bit.ly/2vGdh7g

milena

milena 15.05.2019 10:10

След раждането качих 30 килограма, а съпругът ми за малко да ме напусне, но открих най-лесния и бърз начин да отслабна, за да не качвам повече килограми https://bit.ly/2X7IWdc