Стъпка по стъпка: Ето как да „превключите“ прозорците в зимен режим

Стъпка по стъпка: Ето как да „превключите“ прозорците в зимен режим

Това ще задържи топлината вкъщи и няма да разреши на студа отвън да влезе

Студът е тук, а зимата сякаш тепърва започна. Именно заради това много българи правят всичко възможно, за да си гарантират, че вкъщи ще им бъде топло и уютно, но и едновременно с това мислят и за сметките, които ще трябва да платят.

Мнозина знаят, че за да бъде топло в дома, то трябва да имаме добри прозорци, които да не пропускат топлината навън, а и да не може студът отвън да влезе вътре. Именно заради това преди време от jenata.blitz.bg споделихме как да подготвите прозорците за зимата.

Е, тази новина предизвика небивал интерес, но и повдигна много въпроси.

Именно заради това от jenata.blitz.bg сега ще разкрием стъпка по стъпка как да „превключите“ прозорците в зимен режим бързо и лесно.

Трябва ли да „превключа“ прозорците на зимен режим?
С настъпването на първото студено време много българи бързат да „превключат“ прозорците си в така наречения зимен режим, така че домовете им да не губят топлина. И добрата новина – това може да го направите сами.

Въпреки това, не всичко е толкова просто.

Някои експерти смятат, че няма нужда да превключвате прозорците на зимен режим сами. Твърди се, че прозорците се произвеждат във фабриката по такъв начин, че да работят правилно. 

Въпреки това има случаи, когато къща или апартамент все още трябва да превключите прозорците на зимен режим. Например, ако има пластмасови прозорци. Между другото можете да направите това сами.

Как да превключите прозорците на зимен режим
Настройката на прозорците за зимен режим означава регулиране на ограничителя, с който те пасват към касата. Мнозина вярват, че колкото по-близък е контактът им, толкова по-малко топлина помещението отделя на мразовитата улица, създавайки комфортна атмосфера вътре. 

Всъщност силното натискане върху уплътнението за дълъг период от време ще доведе до деформиране, което ще скъси експлоатационния живот на прозореца. Например, ще започне да духа от прозореца от онези места, които преди това са били добре запечатани. 

Функционирането на дръжката на прозореца също ще се влоши, което ще затрудни отварянето му. И тогава тя се счупи. Освен това независимото превключване на прозорците в зимен режим ще анулира гаранцията.

Това обаче не означава, че трябва да се свържете със специалист по всеки по-специфичен въпрос. В някои ситуации има смисъл сами да настроите прозорците си на зимен режим. За да направите това, дори не е нужно да сменяте уплътнението. Според експерти, за правилен и дълъг експлоатационен живот на прозореца, просто трябва да запомните да пренаредите прозорците от миналия към този сезон. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Divz

Divz 10.12.2023 19:58

По-голяма тъпотия не можахте ли да измислите???

emmi49

emmi49 11.12.2023 15:47

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може------ https://tyny.to/sunex

лиса

лиса 11.12.2023 18:30

Как да ги превключим- с копче или без копче или по -лесно да се уплатнят?

Nikolov

Nikolov 12.12.2023 0:16

От толкова много текст пак нищо не се разбра, как да стане!? Думи думи, и накрая нищо, нула!

Мила

Мила 12.12.2023 7:46

Мнооого писане и накрая никакво обяснение,браво разбрахме!

Ами....

Ами.... 12.12.2023 19:56

Не разбрахте ли? Вадите всички прозорци от касите и ги размествате в другите стаи за зимата. Напролет - обратно!

Стенли

Стенли 13.12.2023 9:33

Абсолютна тъпотия