logo

Сватбени фотографи разкриха седем шокиращи истории, случили им се на венчавки

Сватбени фотографи разкриха седем шокиращи истории, случили им се на венчавки

Те са категорични, че това са сигурни факти, говорещи за скорострелен развод

Сватбата е най-вълнуващият момент за всяка влюбена двойка. Или поне така би трябвало. Сватбени фотографи решиха да разкрият шокиращите случки, на които са се натъквали по време на церемониите, които е трябвало да снимат.

Те са категорични, че ако на някого му се случи подобно нещо по време на сватбата му, то скоро, много скоро при това ще последва развод.

Ние от jenata.blitz.bg събрахме седем от най-шокиращите истории. Ето ги и тях:

1. Нежелание за снимки
„Един младоженец ме нае по телефона. Когато пристигнах на сватбата и се запознах с булката тя погледна фотоапарата ми и отсече „Да не си посмял да насочваш това идиотско нещо към мен и да ме снимаш”. При това го направи доста грубо. Двойката се разведе след три месеца. Мисля, че фактът да не иска да има спомен от сватбата си под формата на снимки е доста красноречив за това дали обичаше мъжа си или отдаваше смисъл на сватбата им”, споделя Роб Гриър – сватбен фотограф от Лос Анджелис.

2. Без тръпка
Повечето младоженци нямат търпение да мине официалната част – църква и гражданско, за да се отдадат на купона след това. Е, при една двойка, която снимах не беше така. Нямаха никакво желание да се забавляват, че даже и стояха едва час на собственото си тържество. Направих куп снимки на гостите им, а на младоженците едва няколко – просто ги нямаше. Това е лош знак от където и да го погледнеш. Разведоха се след половин година”, разказва пък фотографът Гретхен Вакеман.

3. Фокусиране върху сватбата, а не върху брака
„Моят фотографски бизнес е моят живот. Прекарвам часове наред, гледайки младоженците през обектива. Още щом ги видя мога да знам дали се обичат истински. В сватбените снимки търся и улавям конкретни моменти на интимност, емоционална връзка и други нежни моменти. Бързо става очевидно, ако такива липсват. Много двойки идват при мен преди сватбата, за да ми кажат каква искат да е фотосесията им. Точно тогава лъсва един проблем, за който много от тях не осъзнават. Фокусират се прекалено много върху самата сватба, но не и върху това какво представлява брака по същество”, казва пък друг сватбен фотограф.

4. Да говориш по телефона в най-неподходящия момент
„Най-шокиращият момент в кариерата ми на сватбен фотограф бе когато един младоженец вървейки към олтара говореше по телефона си. И това не е всичко. Той бе облечен в дънки. Е, жена му бе „най-щастливата” булка на света. Разведоха се доста скорострелно”, разказва друг професионалист в снимките.

5. Никаква химия между младоженците.
„Снимах сватба в музея по изкуствата във Филаделфия. Двойката бе много симпатична. Залагах много на любовта им. До момента, в който трябваше да ги снимам и им казах „А сега се целунете”. Булката се обърна с хладен поглед към мен и каза О, не. Не, благодаря”. Останах потресен”, казва пък Колмс.

6. Разрязването на тортата и след това
„Разрязването на тортата е важен ритуал във всяка сватба. Тук си проличава до колко и как двойката може да „работи” в синхрон. Разменени малки хапки между младоженците – няма проблем. Леко и закачливо нацапване на партньора с парче от тортата – също е нормално. Но има и такива младоженци, които направо си обявяват война с торта. Започнат ли да хвърчат парчета срещу партньора или да се цапат с ожесточение – това не е никак добре. Обикновено двойките, които са направили това на сватбата си винаги завършват с развод”, обощава друг сватбен фотограф. 

7. Парите винаги са проблем
„Бъдещи младоженци дойдоха в студиото ми, за да си поговорим, да видях работата ми и да ме наемат за тяхната сватба. Разбрахме се за фотосесият, парите и си стиснахме ръцете. Малко след това булката попита къде е тоалетната и отиде да се освежи. Останах с младоженеца, който с доста вбесен тон ми каза „Тази сватба ме докара до просешка тояга. Двойно надхвърлихме бюджета заради прищевките на бъдещата ми жена”. Все пак след няколко месеца снимах сватбата им, на която имаше 150 гости. Но след 8 месеца те се разведоха”, споделя Карлос Осария – собственик на фотостудио в Маями. / jenata.blitz.bg

Коментирай