logo

Талантлив дизайнер превърна старо бомбоубежище в луксозен апартамент СНИМКИ

Талантлив дизайнер превърна старо бомбоубежище в луксозен апартамент СНИМКИ

Двуетажният дом на Сергей Махно се намира в Голосеевски район в Киев

В днешно време домът отдавна не е крепост, а по-скоро произведение на изкуството. Това важи в пълна сила за жилището на млад украински дизайнер, който е решил да не бъде като всички останали и се е заселил в бомбоубежище.  

37-годишният Сергей Махно работи като архитект и дизайнер. Украинецът е надминал себе си. Просторният му пентхаус в Киев с площ от 200 кв. метра е признат за най-добър в категория Interior Design/Residential в конкурса The Architecture Master Prize.

Тази къща струва $7,6 млн.! Мислите, че е скъпо? Само надникнете вътре и... (СНИМКИ)

Журито е съставено от най-добрите интериорни дизайнери от цял свят. Специалистите са взели предвид екологичния подход и оригиналния стил на апартамента, който преди години е бил мрачно бомбоубежище. 

Двуетажният дом на дизайнера се намира в Голосеевски район. Първоначално апартаментът е бил с площ от 110 квадратни метра и тераса с малко по-малка площ - 73 квадратни метра.

Общата площ обаче не била достатъчна на архитекта, за да реализира всичките си планове.

Сред редица трансформации той успява да се сдобие с три спални и да допълни главната спалня с гардеробна и стъклена баня.  

На пръв поглед това е най-обикновен стар автобус, но когато погледнете вътре, ще останете без думи! (СНИМКИ)

Просторната дневна, която се състои от кухня и трапезария, тоалетната за гости и гардеробиерната се намират на първия етаж. Всички мебели са направени по поръчка.

 Автор на дизайна им е 37-годишният мъж. 

Свободното пространство е запълнено с голяма маса, изработена от масивно дърво, удобни кресла в минималистичен стил и дизайнерски лампи.

Лора си купи порутена обществена тоалетна в Хайд парк, запретна ръкави и... Крайният резултат ще ви остави без думи (СНИМКИ)

До втория етаж се стига по дървени стълби. Вратите са изработени в аналогичен стил. 

Жилището си има собствено име - WABI SABI, което в буквален превод от японски език означава „скромна простота“. При създаването на интериора украинецът се е ръководил от източната концепция, която се основава на будистките учения.

Прекрачите ли прага на това кокетно студио от 35 м², на момента ще забравите за просторното си жилище (СНИМКИ)

Грубите текстури заедно с тъмните цветове създават медитативно и спокойно настроение. 

Интериорът съчетава японския минимализъм и украинската култура. Сергей Махно напълно преосмисля традициите, наследени от предците си, и ги въплъщава в съвременните технологии - стените в апартамента му са боядисани по начин, характерен за селските хижи.

В архитектурно произведение на изкуството Сергей живее със съпругата си и с трите си деца. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай